Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a ajuns din nou la CCR cu una din legile Justiției
Iohannis a ajuns din nou la CCR cu una din legile Justiției

Iohannis a ajuns din nou la CCR cu una din legile Justiției

Președintele Klaus Iohannis a sesizat din nou, joi, Curtea Constituțională, nemulțumit că Parlamentul nu a ținut seama de cererea lui de reexaminare în privința uneia dintre legile Justiției referitoare la organizarea judiciară.

Potrivit plângerii șefului statului, care nu a promulgat legea, ci a trimis-o Parlamentului, ambele Camere au dovedit celeritate în examinarea punctelor de vedere ale președintelui, practic „nici nu s-au uitat peste ele”.

„Camera Deputaților, în calitate de primă Cameră sesizată, a reexaminat legea dedusă controlului de constituționalitate în ziua de 18 iunie a.c. (în această zi, legea în cauză fiind repartizată de către Biroul permanent comisiei juridice, care a întocmit raportul; în aceeași zi, legea a fost înscrisă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, care după ce a adoptat-o a transmis-o Senatului, spre dezbatere și adoptare). Cu aceeași celeritate, Senatul, în calitate de Cameră decizională, două zile mai târziu a adoptat legea dedusă controlului de constituționalitate în forma transmisă inițial la promulgare, respingând implicit cererea de reexaminare”, se arată în documentul transmis CCR.

În 18 iunie, deputatul PSD Florin Iordache declara că vor trimite legea pentru promulgare exact în forma inițială. „Proiectul îl vom trimite presedintelui exact așa cum este. A fost declarat constituțional. Nu vom schimba nimic, o vom retrimite președintelui în forma în care a fost declarată constituțională. În 10 zile președintele va fi obligat să o promulge", declara Florin Iordache