Ioana Tăriceanu şi "mama" lui Harry Potter vor să salveze orfanii din România

Ioana Tăriceanu şi "mama" lui Harry Potter vor să salveze orfanii din România

Scriitoarea JK Rowling şi Sarah Brown, soţia premierului britanic, au lansat o campanie publică, după ce au văzut o serie de fotografii care îi prezentau pe orfanii români ţinuţi în "cuşti" în centre sociale, transmite cotidianul The Sun.

Astfel, cele două se vor implica într-o campanie de strângere de fonduri pentru orfanii din ţara noastră. Ele vor fi ajutate de Ioana Tăriceanu.

Mai mult, JK Rowling a demarat o acţiune de caritate pentru a strânge fonduri pentru copii români la care a participat donând o sumă substanţială, potrivit sursei citate.  

"Aceasta este o problemă faţă de care Sarah şi JK manifestă un interes deosebit. Ele sunt recunoscătoare Guvernului român pentru dorinţa sa de a se angaja într-o discuţie serioasă în această privinţă", a declarat o sursă din cadrul Cabinetului premierului britanic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul Londrei este de a ajuta autorităţile române să se preocupe de problemele din sistemul de sănătate care conduc la astfel de dizabilităţi.  

În articolul din The Sun se mai precizează că în România erau mai mult de 47.000 de copii abandonaţi de familiile sărace, adăugând că situaţia s-a îmbunătăţit între timp. 

În ultima perioadă, foarte multe asociaţii din străinătate şi-au oferit sprijinul pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale orfanilor din centrele de plasament din România. Cotidianul "Il Giornale" titra, într-un articol publicat în urmă cu două săptămâni, ca la Milano au început înscrierile în Asociaţia „Bambini in Romania", condusă de Gino Rigoldi, pentru voluntariat în orfelinatele din România.

Potrivit articolului, vârsta minimă pentru a putea participa este de 16 ani, iar cei alesi vor fi împărţiţi în patru grupe şi vor veni timp de 15 zile fiecare între lunile iunie şi august.

Participanţii vor fi pregătiţi să ajute copiii în dificultate din orfelinatele din ţara noastră.

Soţia premierului a plecat la Londra

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ioana Popescu-Tăriceanu a plecat astăzi la Londra pentru a se întâlni cu Sarah Brown. Acestea vor discuta despre dezvoltarea unor noi proiecte dedicate copiilor cu disabilităţi din România.

Întâlnirea a fost convenită de cei doi premieri cu prilejul întrevederii din luna decembrie 2007 şi îşi propune să încurajeze realizarea de proiecte de colaborare şi parteneriat între instituţii şi organizaţii neguvernamentale din domeniul protecţiei copilului din cele două ţări, iniţierea unor contacte directe între experţi din acest domeniu.

La reuniune participă şi Baronesa Emma Nicholson şi K Rowling, care s-au implicat în acţiunile de susţinere a îmbunătăţirii sistemului de protecţie a copilului din România.

Ioana Popescu Tăriceanu este Preşedinta Fundaţiei "Copii Sănătoşi".

STIREA ZILEI