Ioana Maria Vlas a fost eliberată din arestul preventiv

Ioana Maria Vlas a fost eliberată din arestul preventiv

Curtea de Apel a decis astăzi că "mama FNI" poate părăsi arestul preventiv, după cinci ani de detenţie. Săptămâna trecută, avocatul lui Vlas, Georgeta Popescu, a cerut eliberarea clientei sale, după ce instanţa a hotărât să înlocuiască arestul preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara. Decizia de astăzi a instanţei este definitivă. În dosarul prăbuşirii FNA, Ioana Maria Vlas este acuzată de înşelăciune. "Nu m-am luptat pentru mine, ci pentru adevăr", a afirmat Vlas, la ieşirea din arest.

Întrebată ce a determinat-o să se răzgândească şi să ceară eliberarea, Vlas a răspuns: "Să sperăm că nu veţi afla vreodată!" În trecut, aceasta a afirmat că doreşte să rămână în arest, motivând că, dacă ar ieşi, i s-ar întâmpla ceva tragic. Potrivit avocatului său, Ioana Maria Vlas a fost pusă  în libertate cu anumite restricţii.

Tribunalul a decis, de mai multe ori, înlocuirea măsurii preventive pentru Vlas, dar procurorii au făcut de fiecare dată recurs la Curtea de Apel Bucureşti. De fiecare dată, CAB a admis recursul şi au menţinut starea de arest pentru fostul administrator al SC SOV Invest şi, implicit, al FNA.

Citiţi şi "Vlas, analiză finală"          "Memoriile Ioanei Vlas: "Unde nu-i cap, vai de dosarele penale""

Ne puteți urmări și pe Google News

         "Vântu a ordonat să semneze cu CEC-ul" Vom reveni cu amănunte. (19:02)