Ioana Maria Moldovan: "Învăţ zilnic o lecţie de viaţă"

Ioana Maria Moldovan: "Învăţ zilnic o lecţie de viaţă"

Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea "Poveştirilor adevărate", vorbeşte despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat.

Ioana Maria Moldovan, prezentatoarea emisiunii "Poveştiri adevărate", de la Acasă TV, vorbeşte într-un interviu acordat EVZ despre lecţiile pe care le-a învăţat din această experienţă, despre lacunele sistemului medical din România şi schimbarea de look.

EVZ: Cum vezi viaţa acum după ce ai trecut de riscul cancerului de piele? Ioana Maria Moldovan: Viaţa o văd aproape la fel cum o vedeam înainte. Iubesc, sunt iubită, am o familie frumoasă, în plan profesional fac ceea ce îmi place, sunt un om fericit. Acum, după furtună, am început să mă bucur mai mult de viaţă, preţuiesc mai mult fiecare clipă şi am conştientizat cât de importantă e sănătatea.

În emisiune ai găsit mereu cuvinte de încurajare pentru alţii. Cum? Îmi e greu să explic acest lucru. Eu nu caut cuvintele de încurajare, alinare, ci pur şi simplu ele vin necondiţionat din suflet. Asta sunt eu, asta simte sufletul meu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Te-ai gândit să te implici în vreo campanie împotriva cancerului? Faptul că m-am decis să vorbesc deschis despre clipele grele şi săptămânile de aşteptare, că mi-am făcut un blog unde am scris întreaga mea poveste, am postat chiar poze, ca să răspund acolo tuturor întrebărilor legate de aluniţe, eu zic că e un pas foarte important.

Mi-am făcut acest blog pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că o mică aluniţă îţi poate da mari bătăi de cap. Sunt convinsă că nu sunt singurul om din lume care are aluniţe, care a fost nevoit să treacă printr-o intervenţie chirurgicală şi să aştepte rezultatul unei biopsii. Am văzut cu ochii mei oameni mult mai necăjiţi, mai greu încercaţi de viaţă. Din păcate, nu au posibilitatea de a se face auziţi aşa cum o am eu, prin natura meseriei.

Ce ai învăţat din această experienţă? Învăţ în fiecare zi câte o lecţie de viaţă din poveştile adevărate pe care le spun. Din experienţa pe care am trăit-o pe propria-mi piele am realizat cât de important e să fii sănătos. Pe cei care citesc aceste rânduri îi sfătuiesc să fie cu ochii pe aluniţe. Sunt foarte sensibile şi au nevoie de toată atenţia noastră. Aşa că, dacă vă loviţi, vă zgâriaţi sau vă rupeţi din greşeală o aluniţă trebuie să mergeţi la dermatolog, fără să staţi pe gânduri. Pentru că, dacă nu, aluniţele rănite se pot transforma în afecţiuni grave, chiar de natură canceroasă. E mai bine să previi decât să fie tardiv.

Te-ai lovit de lacunele sistemului medical ca şi un om de rând? Nu sunt vedetă, doar persoană publică. Recunosc că au fost momente în care, faptul că sunt un om cunoscut, m-a ajutat, dar uneori a fost un dezavantaj şi chiar mam lovit de lacunele sistemului sanitar mai rău ca un om de rând. Visez însă ca într-o zi să fie bine şi în ţara aceasta.

Ce te-a motivat să aduci o schimbare în viaţa ta? I-aş spune mai degrabă un refresh de look. După ce am trecut printr-o perioadă grea, în care viaţa m-a pus la încercare, normal că am început să văd lucrurile cu alţi ochi. Îmi doream tare mult ca bucuria şi pofta de viaţă din sufletul meu să se vadă şi la exterior. Aşa că m-am gândit, împreună cu o echipă de profesionişti, la un proces rapid de reinventare.