Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan Niculae a scris cinci cărţi în închisoare. Avocat: „Câte una la 29 de zile. Lui Balzac i-aţi făcut calculul?”
Ioan Niculae a scris cinci cărţi în închisoare. Avocat: „Câte una la 29 de zile. Lui Balzac i-aţi făcut calculul?”

Ioan Niculae a scris cinci cărţi în închisoare. Avocat: „Câte una la 29 de zile. Lui Balzac i-aţi făcut calculul?”

Milionarul Ioan Niculae află luni dacă va fi eliberat condiţionat din închisoare, după doar patru luni de detenţie. Cererea avocaţilor se bazează pe activitatea literară a omului de afaceri. A scris după gratii cinci cărţi, dar procurorii spun că nu e de ajuns şi că Ioan Niculae ar trebui să ispăşească cel puţin zece luni de închisoare pentru ca procedura să fie îndeplinită. Judecătorii au cerut concluzii scrise din partea ambelor părţi pentru a putea ajunge la o decizie. Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul Mită pentru PSD.

Cele cinci cărţi scrise de Ioan Niculae după gratii în aproape patru luni îi fac invidioşi şi pe cei mai prolifici autori.

Avocat: „La un calcul rezultă că la 29 de zile a scris o carte, dacă a mai şi muncit… Lui Balzac i-aţi făcut calculul vreodată? Cât a scris el? Scria și noaptea”.

Omul de afaceri a muncit după gratii 80 de zile pentru care a obţinut o reducere a pedepsei cu 16 zile, potrivit digi24.ro

 

Cărțile, evaluate de profesori

Cărțile scrise de Ioan Niculae sunt din domeniul agriculturii și chimiei, sectoare în care a făcut afaceri ce i-au adus milioane de lei în cont.  "Bioetanolul, combustibilul viitorului" şi "Valorificarea energetică a biomasei" sunt doar două dintre cărţile pe care omul de afaceri le-a scris după gratii. Lucrările au fost evaluate de profesori universitari care au spus că sunt valoroase din punct de vedere ştiinţific. Cu aceste aprecieri, cărţile au ajuns la tipar.

Avocat: „Au fost certificate lucrările prin rapoarte şi note ale unor profesori universitari şi profesori emeriţi doctori. De aici rezultă că lucrările au caracter ştiinţific, că sunt utile publicului iar aceste rapoarte, aceste caracterizări ale lucrărilor au fost făcute de specialişti în domeniile respective”.

Ioan Niculae a fost condamnat, la inceputul lunii aprilie, la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul Mită pentru PSD în care a fost găsit vinovat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană pentru prezidenţiale.