Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis spune ce trebuie să facă GUVERNUL privind CASELE ROMÂNILOR. Măsura trebuie luată de URGENȚĂ
Klaus Iohannis spune ce trebuie să facă GUVERNUL privind CASELE ROMÂNILOR. Măsura trebuie luată de URGENȚĂ

Klaus Iohannis spune ce trebuie să facă GUVERNUL privind CASELE ROMÂNILOR. Măsura trebuie luată de URGENȚĂ

Președintele României, Klaus Iohannis a spus că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a-i sprijini pe oamenii care locuiesc în clădiri cu ”bulină roșie”. Casele acestora trebuie consolidate.

Potrivit Agerpres, Întrebat ce mesaj are pentru românii care au resimţit cutremurul, preşedintele a declarat duminică: "Este foarte important să facă paşi puţin mai concreţi în direcţia consolidării acestor clădiri. Există şi bulina roşie. Există între timp o discuţie în spaţiul public, destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar".

Klaus Iohannis a spus că nu a simţit cutremurul de sămbătă.

"Recunosc că nu am simţit nimic, dar am aflat, sigur, imediat. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav", a spus preşedintele României.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a avut loc sâmbătă dimineaţă la ora 2.11 în zona Vrancea, la şapte kilometri vest de comuna Nereju, judeţul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri. Cutremurul a fost urmat de o replică, la ora 2.48, tot în judeţul Vrancea, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter şi o adâncime de 76 km.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, asistă duminică la finala turneului masculin de tenis, "Sibiu Open".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.