Evenimentul Zilei > Economie > InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor străini
InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor străini

InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor străini

InvestRomania a lansat miercuri în cadrul ședinței de Guvern, website-ul dedicat investitorilor străini, menit să ofere informații cu privire la ecosistemul economiei românești și oportunitățile de investiții.

"Am considerat că portalul este una dintre prioritățile echipei InvestRomania, dat fiind faptul că responsabilitatea noastră este aceea de a le furniza investitorilor străini cât mai multe informații relevante cu privire la oportunitățile de investiții din țară. Scopul nostru este de a promova România ca destinație în plină dezvoltare, cu potențial în crearea valorii adăugate, cu forță de muncă competitivă și caracterizată de ospitalitate, cum de altfel este", a spus Manuel Costescu, secretar de stat, InvestRomania.

Proiectul www.investromania.gov.ro prezintă conținutul în limba engleză și este structurat pe șapte secțiuni — "Why invest" (De ce să investești?), "Business in Romania" (Afaceri în România/Principalele Sectoare), "Government Support" (Sprijin guvernamental), "Life in Romania" (Viața în România), "Newsroom" (știri și comunicate de presa), "About us" (Despre noi) și "Contact" (Contact), care sunt împărțite, la rândul lor, în subsecțiuni. Fiecare dintre acestea are scopul de a-l ghida pe potențialul investitor străin către informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, tradiții, cultură, detalii despre activitatea InvestRomania.

Prezentarea sectoarelor prioritare în acest an este creată în așa fel încât învestitorii străini să aibă acces la informații cu privire la dimensiunea pieței, cei mai importanți jucători, forța de muncă disponibilă, capacitatea de export, potențialii furnizori ori parteneri. Cele șase sectoare prioritare sunt IT&C, industria auto, industria aerospațială, industriile creative, agribusiness și bio-economia.

"Inițial am creionat un plan în care website-ul trebuia să aibă o abordare facilă, să fie în limba engleză și să diminueze efortul investitorului străin în căutarea informațiilor cu privire la nivelul taxării, facilitățile fiscale, gradul de pregătire profesională a românilor, dar și la nivelul de trai din țară. Ulterior, am tot construit pe baza acestora, astfel încât după două luni am ajuns în stadiul actual, de care suntem foarte mulțumiți, dar pe care vom continua să-l dezvoltăm în lunile ce urmează', a spus Manuel Costescu.

InvestRomania este instituția guvernamentală care are scopul de a oferi sprijin investitorilor străini în România. Obiectivul său este de a atrage și de a facilita investițiile străine directe în România.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: