Investitorii au ieşit la cumpărături după moartea dictatorului nord-coreean

Investitorii au ieşit la cumpărături după moartea dictatorului nord-coreean

Investitorii au profitat ieri de moartea dictatorului nord-coreean Kim Jong-il şi au ieşit la cumpărături pe fondul scăderii semnificative a preţurilor.

Cel mai mare investitor pe piaţa de capital din Coreea de Sud, Serviciul Naţional de Pensii, a făcut ieri cele mai mari achiziţii din ultimele cinci săptămâni, potrivit Bloomberg. Potrivit directorului companiei, Kim Hee Seok, nu vede o altă depreciere serioasă a acţiunilor în următoarea perioadă.

O altă mare companie de investiţii din Coreea de Sud, KB Asset Management, mizează pe creşterea obligaţiunilor emise de stat. Mai mult de atât, potrivit unui raport al Franklin Templeton, acţiunile de pe piaţa sud-coreeană vor deveni şi mai atractive dacă vor scădea pe fondul creşterii riscurilor geopolitice.

Acţiunile şi obligaţiunile de pe piaţa sud-coreeană sunt pe creştere astăzi după o scădere bruscă ieri. Temerile investitorilor au apărut ieri după moartea lui Kim Jong-il, în legătură cu posibile lupte interne pentru putere care ar perturba economia Coreei de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News