Investiție de peste 200 de milioane de lei în infrastructură. Va fi modenrnizat un sector din DN7, între Bâldana și Titu

Ministrul Transporturilor a anunțat că modernizează vizează lărgirea drumului la patru benzi, iar lucrările beneficiază de finanțare europeană. La începutul acestei luni, Sorin Grindeanu a mai anunțat și modernizarea unei părți din DN 6 Alexandria – Craiova, dar și reabilitarea rețelei de drumuri dintre București și localitățile învecinate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că a fost semnat contractul pentru modernizarea unui sector al DN7, cuprins între Bâldana și Titu. Drumul Național urmează să fie lărgit și va avea patru benzi pe o porțiune de 21,4 km. Lucrările trebuie finalizate până îm 2024. Acestea se vor derula de la km 30,95 până la km 52,35.

„A fost semnat contractul pentru modernizarea unui sector al DN7 cuprins între Bâldana și Titu. Acest sector de drum național va fi lărgit la 4 benzi pe o lungime de 21,4 km, până în anul 2024. Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Investiții importante

Investiția se ridică la 242,35 milioane de lei fără TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene.  „Modernizarea acestui sector al DN7, care asigură legătura între București și Pitești, este importantă inclusiv pentru o serie de investiții care urmează să se dezvolte în zona orașului Titu. Extinderea DN 7 va asigura un acces rutier facil pentru agenţii economici dar și pentru cetăţenii localităţilor din zonă”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai anunțat la începutul acestei luni o altă investiție importantă în infrastructură, în valoare de 258,08 milioane lei,fără TVA. Este vorba despre reabilitatea a 53 de km din DN 6, Alexandria – Craiova. Lucrările vor fi executate de o firmă din Turcia, iar termenul de finalizare este anul 2023.

Se ca circula mai bine în Capitală

Sorin Grindeanu are în vedere și fluidizarea traficului din București, prin implementarea unui proiect comun inițiat de CNAIR și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB). Acesta vizează modernizarea rețelei de drumuri care asigură legătura dintre București și localitățile din jur.

„ADIZMB va elabora studiul de fezabilitate pentru construcția drumurilor radiale conexe Autostrăzii de centură (A0).CNAIR se va ocupa de implementarea proiectului. Această rețea de drumuri va conecta mai eficient comunitățile locale din jurul Bucureștiului și va elimina o parte din aglomerația din Capitală. Oamenii vor ajunge mai ușor unde doresc fără să mai tranziteze Bucureștiul“, a anunțat ministrul Transporturilor.