Această finanțare prevede achiziția de aparatură medicală de ultimă generație pentru cele 11 săli de operație existente, care să poată răspunde tuturor nevoilor pacienților. Printre toate tehnicile moderne care vor putea fi asigurate, se găsește și tehnica laparoscopică. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat următoarele:

„Ocrotirea sănătății populației se realizeaza prin asigurarea unui act medical sigur, realizat în condiții de calitate și cu aparatură modernă. Proiectul aprobat azi este doar un prim pas și se înscrie în măsurile care au ca scop implementarea Strategiei naționale de sănătate și a Planului de acțiuni pe perioada 2014 – 2020”. Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica (foto), a oferit de asemenea declarații în acest sens: „Prioritatea mea când am preluat funcția de manager al acestui spital a fost să dotez, să amenajez și să fac funcțional acest Bloc Operator Central, care a fost reparat și consolidat încă din 2015. Împreună cu echipa managerială și cea medicală am stabilit un plan pentru amenajarea și dotarea acestuia cu aparatură modernă, cu săli multidisciplinare, dar și specializate, de exemplu politraumă, chirurgie cardiacă vasculară, astfel ca pacienții să aibă parte de îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde.

În prezent, suntem în etapa de evaluare tehnică, iar în a doua parte a anului Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgență București ar urma să devină funcțional. Odată cu deschiderea acestuia, Spitalul Universitar de Urgență București va fi spitalul cu cea mai modernă și completă aparatură din România”.

 

Te-ar putea interesa și: