Un copil de 13 ani a fost mușcat de o viperă și a ajuns de urgență la spital în Deva. Locuitorii orașului au semnalat prezența unor numeroși șerpi din specia Berus, cunoscuți mai simplu ca vipere comune.

După ce localnicii au observat în ultimele zile mai multe vipere, în diverse zone din oraş, aseară un copil a fost muşcat de mână în timp ce se juca în faţa blocului.

Incidentul a făcut ca autorităţile locale să transmită vineri o atenţionare cu privire la viperele care au ajuns în Deva.

Având în vedere atenționarea cu privire la prezența pe teritoriul judeţului Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, informează populația că unitatea are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgență”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Micuțul se află sub supravegherea permenentă a unor medici la un spital din Timișoara, după ce a fost transferat din cauza mușcăturii viperei.

Într-o situație de acest tip, pacientul trebuie transportat de urgență la spital pentru administrarea serului antiviperin. În funcție de vârstă, condiția fizică și starea de sănătate a victimei variază efectele unei mușcături de șarpe veninos.