Invazia

Invazia

Tom Cruise este un tată care îşi apără cu disperare copiii în timpul invaziei extratereştrilor, în filmul "Războiul lumilor".

Scenariul, inspirat din romanul omonim al lui H.G. Wells, urmăreşte lupta umanităţii pentru a se salva din calea invadatorilor extratereştri, toate aceste evenimente fiind prezentate prin experienţ a unei familii americane, nevoită să supravieţuiască.

Tripozii exterminatori

Tom Cruise îl interpretează pe Ray Ferrier, un muncitor docher, divorţ at şi tată a doi copii, Robbie (Justin Chatwin) şi Rachel (Dakota Fanning). O zi obişnuită de weekend devine o aventură terifiantă pentru cei trei, totul începând cu o furtună de o violenţă neobişnuită.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lângă casa lui Ray, sub privirile înmărmurite ale oamenilor strânşi pe stradă de o fascinaţie comună, iese de sub pământ o imensă maşinărie extraterestră, un „tripod“ exterminator, asemenea multor altora care apar simultan peste tot în America şi nu numai.

Exodul

Este primul atac extraterestru şi catastrofic asupra Pământului, iar oamenii, maşinile, zgârie-norii, podurile, străzile sunt spulberate sistematic.

Ray şi cei doi copii ai săi vor străbate America în lung şi-n lat, întâlnind cohortele de refugiaţi, experimentând panica şi disperarea care adesea dezumanizează.

Din distribuţie face parte şi Tim Robbins, în rolul unui nevrotic ce şi-a văzut întreaga familie ucisă de extratereştri şi care îi va crea lui Ray câteva probleme spinoase.

Viziunea apocaliptică a regizorului Steven Spielberg a fost extraordinar transpusă cinematografic, astfel că producţia a fost de trei ori nominalizată la Oscar pentru cel mai bun sunet, cele mai bune efecte sonore şi cele mai bune efecte vizuale.

„Cum ar fi dacă?“, aceasta e întrebarea care îţi stăruie în minte şi după ce genericul filmului se va fi sfârşit, iar „Războiul lumilor“ este un răspuns înfricoşător la o astfel de interogaţie.

DUMINICĂ, 21.45, PROTV