Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎNVĂȚĂTOAREA care își UMILEȘTE ELEVII și URLĂ la ei, regretă (VIDEO). Explicația directoarei
ÎNVĂȚĂTOAREA care își UMILEȘTE ELEVII și URLĂ la ei, regretă (VIDEO). Explicația directoarei

ÎNVĂȚĂTOAREA care își UMILEȘTE ELEVII și URLĂ la ei, regretă (VIDEO). Explicația directoarei

Clipe de coșmar la o școală din București. O învățătoare de la Școala 27 din Capitală a postat pe Facebook un videoclip în care urla la elevii de la clasa pregătitoare, în timp ce cântau și lucrau.

O femeie a făcut publică postarea pe reţeaua socială și a explicat ce anume s-a întâmplat: „Fiul prietenei mele este în această clasă și face pe el de frică…la propriu. Zilnic îi terorizează, îi sperie, îi umilește, le știrbește încrederea în ei. Ce mă sfătuiți să fac? Cum să îmi ajut prietena? Îi este frică să îi spună orice pentru că deja a luat-o în vizor și copilul are de suferit…Copilul trăiește deja o dramă, fiind adoptat și de curând a aflat că are deficiențe de vedere și vede doar alb/negru/gri. În fiecare zi, doamna îi adună pe ceilalți copii în jurul lui și îl umilesc pentru că desenele lui sunt cele mai urâte și îl pune să își duca „mizeriile” în locul pentru desene urâte", a scris femeia pe Facebook.

De pe filmarea cu pricina, se poate auzi cum învățătoarea, cedează nervos și urlă la elevi: 'Ce faci mă te relaxezi? Ce faci David, te relaxezi? Termină-ţi copacul! De patru ori faci un copac. Nu poţi să şi cânţi? Pui inimi cu gura? Le-ai lipit şi prost'. Directoarea școlii a declarat pentru EVZ că ”Am aflat de existența acestui videoclip de la Inspectoratul Școlar București. Am discutat cu doamna învățătoare, confirmându-mi că a avaut o ieșire nepotrivită și că acest lucru a fost cauzat de niște probleme personale. Regretă acest gest, cerându-și scuze părinților. Vom convoca părțile implicate – doamna învățătoare și părinții – și vom discuta. În urma discuțiilor vom hotărâ dacă vom demara o comisie de cercetare disciplinară, care eventual să stabilească sancțiuni”, a explicat Alina Vătui. Președintele Federației Asociațiilor de Părinți este de părere că în primul rând există o problemă cu respectarea legilor. ”Cred că ar trebui să dea drumul la Consiliile de Administrație să decidă ca probele video să fie utile în astfel de situații. Este vorba de cuvântul copiilor împotriva cuvântului cadrului didactic. Soluția ar fi ca prin Consiliile de Administrație să se aprobe folosirea camerelor de înregistrare audio-video, astfel încât, prin situații excepționale, printr-o adresă făcută către consiliu, să se poată viziona filmările, să se administreze probele. Trebuie respectată legea. Dacă se repete, există posibilitatea a se desface contractul de muncă unui cadru didactic. Dacă numai se vorbește iar profesorii fac un scut pentru un astfel de cadru didactic, atunci sancțiunile vor fi minore. Marea problemă a sistemului de învățământ este că nu se respectă legea. Trebuie să dăm o lege pentru respectat legea. Preferăm să ascundem gunoiul sub preș, preferăm să ne auto-protejăm. Trebuie acționat în consecință, pe fapte asumate și nu pe vorbe”, explică pentru EVZ, Iulian Cristache.

VEZI VIDEO