Curtea de Apel Timișoara a judecat sentința primei instanțe atacată atât de criminal cât și de familia victimei. Dacă Judecătoria Sânnciolau Mare l-a condamnat pe Sofian Precup la închisoare cu executare, doi ani și șase luni,  completul de judecată al Curții de Apel a considerat că tânărul  merită a doua șansă și a schimbat condamnarea la o pedeapsă cu suspendare, sub supraveghere pentru un termen de trei ani, plus prestarea unui număr de 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia este definitivă. Motivarea sentinţei Curții de Apel nu a fost încă făcută publică.

Sofian și-a abandonat victima în comă, într-o baltă de sânge

La începutul lunii aprilie 2015 Dora Târziu a ajuns la spital în comă de gradul IV. Soarta i-a fost pecetluită în momentul în care un tânăr de etnie rromă  aflat la volanul unui BMW, Sofian Precup, a decis să facă o ”figură” și să le impresioneze pe Dora și prietena ei, apropiindu-se cu bolidul de ele. Pe Dora Târziu a izbit-o în plin. Lovitura a fost așa de puternică încât fetei i-au fost recuperați adidașii de la 10 metri distanță.

Sofian a abandonat-ope fată într-o baltă de sânge fără să se gândească o secundă că dacă suna la 112 și chema ambulanța, Dora, pemianta clasei din care făcea parte, mai avea șanse de viață.

Cocalarul își reuperase permisul suspendat, doar de o zi

La nici o  oră după accident, cocalarul cu BMW a postat pe Facebook: ”Sofian, ești o persoană care nu stă în lesă”. Aproape ucisese o fată, a fugit de la locul faptei crezând că scapă, și se simțea foarte liber.

Tot pe Facebook, Precup a postat în luna martie o fotografie în care își etalează banii, pe pat. Într-un clip, rulează cu 180 km/h, prin oraș.

Sofian Precup abia își recuperase de 24 de ore permisul de conducător auto, suspendat pentru că a condus o mașină cu numerele provizorii expirate, și a încercat să fugă de polițiștii care l-au oprit în trafic.

Peste câteva zile, în timp ce Dora agoniza în coma, Sofian și-a anunțat, tot pe rețeaua de socializare, logodna.

Anul trecut de Paște,  Dora Târziu a fost înmormântată. Asta după ce familia și-a dat acceptul pentru ca organele fetei să fie prelevate și folosite în transplant, pentru a salva alte patru vieți.

A încălcat arestul la domiciliu, dar autoritățile au trecut cu vederea

Reținut în primă fază pentu accidentarea gravă a copilei familiei Târziu, Sofian Precup a fost trimis în arest a domiciliu.

Autoritățile nu au verificat niciodată dacă respectă restricția impusă. Nici măcar faptul că mai mulți tineri din zonă au semnalat că l-au văzut la volanul mașinii cu care a ucis-o pe Dora, nu a reprezentat un punct din care ancheta să ia o altă turnură. Sau o informație de care să țină cont instanța, în vederea sentinței. ( Sursa foto: Facebook)