În schimb, Firea nu s-a ferit să lanseze critici la adresa Guvernului Orban când a fost întrebată despre contracandidații săi de la alegerile locale.

De asemenea, aceasta a fost întrebată și cine este mai periculos la alegerile pentru PMB dintre Traian Băsescu și Nicușor Dan.

„Guvernul, îmi pare rău să spun… Eu mă lupt cu lipsa de profesionalism, cu lipsa de implicare și cu disprețul Guvernului PNL față de români, implicit față de bucureșteni.

Suntem vreo 10 candidați la Primăria Capitalei… Suntem mulți, dar asta e foarte bine, competiția întotdeauna naște noul și naște progresul.

Nu am de ce să mă tem de nicio candidatură, practic cetățenii sunt cei care votează.

Voi respecta votul indiferent de rezultat și oricum îmi voi continua activitatea în orice situație, tot spre binele românilor și pentru oameni, și ca jurnalist, și ca senator.

Şi acum ca primar, tot ceea ce am făcut a fost spre binele oamenilor, pentru că eu nu am venit în politică să mă îmbogățesc.

Eu am ajuns în politică când eram deja cunoscută. Am fost foarte bine plătită”, a declarat Firea.

Despre candidatura lui Traian Băsescu, Gabriela Firea a punctat doar atât: „A fost Primar General, a spus ce a avut de spus, probabil că mai vrea să mai aibă o contribuție în această zonă.

Nu pot să spun altceva. Orice aș spune este interpretat în fel și fel de chip.”

Altfel, Băsescu a lansat unul dintre cele mai dure atacuri în direcţia PSD, despre care susţine că respectă interesele României.

Candidatul PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei a precizat că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban trebuie dezbătută în 3 zile.

„Cu o țară care are atâtea crize simultan – criza din sănătate, economică, din agricultură, din educație și de bună guvernare – să depui o moțiune de cenzură, să lași țara fără guvern este o mare ticăloșie.

Aici, Ciolacu trebuia să bată la ușa președintelui, să-l informeze că vor depune o moțiune de cenzură, să-i spună ce au în cap și să-i pună președintelui pe masă variantele, propunerile lor.

Așa, Ciolacu a rămas să zburde singur și este exact abordarea lui Dragnea. Dă foc la țară pentru interesele lui. De ce a dat Ciolacu foc la țară?

Să arate la Congres că e bun de ceva. Aici suntem: o clasă politică sau două partide mari care au pretenția că sunt îndreptățite să guverneze și cărora nu le pasă de țară”, a spus fostul preşedinte al României.

sursa: b1.ro