Dacă n-ar fi cu adevărat cutremurător, am lua de glumă știrea asta. Cică în Franța, de când cu izolarea la domiciliu, Poliția primește tot felul de apeluri telefonice din partea unor cetățeni care pun întrebări dintre cele mai bizare.

De exemplu, zice Euronews, o soție poate mult prea înțelegătoare a vrut să afle dacă bărbatul ei are voie să meargă în vizită la amantă.

Altcineva a întrebat dacă e posibil ca animalul său, un cal, să fi fost infectat cu noul coronavirus după ce l-a mângâiat „un străin, un necunoscut”. „Mi-am scos câinele afară în dimineața asta, dar o pot face și diseară”, era nedumerit un cetățean, în timp ce un altul și-a pârât vecinul fiindcă „stă de vorbă cu o mulțime de oameni și nu prea respectă izolarea”.

„Oamenii apelează la orice și la nimic pentru că sunt plictisiți. Vor doar să vorbească. Nu sunt situații de urgență, avem și alte apeluri, pentru lucruri serioase”, a declarat un purtător de cuvânt al Jandarmeriei franceze.

Franța este în stare de urgență din 17 martie, când populația a fost plasată în izolare la domiciliu. La fel ca-n România, oamenii au voie să iasă afară doar dacă se duc la serviciu sau merg să își facă unele cumpărături necesare. Plimbările sunt permise doar în jurul locuinței.