Evenimentul Zilei > Politica > Intrasigența PNL: „Excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”
Intrasigența PNL: „Excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”

Intrasigența PNL: „Excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă că PNL nu va colabora cu PSD. Ea spune că ar fi „o naivitate”, ca preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, să aibă pretenția ca social-democrații„să fie parte la o guvernare”.

Referitor la posibilitatea unui guvern de uniune naţională, Turcan a arătat că ideea a fost lansată de Marcel Ciolacu, „candidat la preşedinţia PSD”.

„Aici o să vă spun câteva lucruri foarte limpede: 1 – Există un singur partid politic cu care PNL exclude orice formă de colaborare şi acela este PSD. 2 – Românii au avut timp trei ani de zile să vadă ce înseamnă formulă de guvernare inventată de către PSD. 3. În momentul de faţă, reprezentarea politică a PSD s-a înjumătăţit şi credem că este o dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate să ai pretenţia să oferi o guvernare sau să fi parte la guvernare după ce trei ani de zile ai lucrat împotriva românilor şi a partenerilor internaţionali.

Eu cred că nu ne permitem să uităm, ceea ce a însemnat guvernarea PSD. (…) aşadar excludem orice posibilitate de asociere, de colaborare cu PSD”, a afirmat Turcan, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a susținut vineri, la Piteşti, că în situaţia în care moţiunea de cenzură va trece, nici PSD, nici UDMR nu vor propune un premier şi că există varianta unui guvern de uniune naţională.