Fațada Palatului Culturii din centrul Timișoarei, pe care se găsește celebrul balcon din care s-a vorbit în timpul evenimentelor din decembrie 1989, va fi reabilitată.

Primarul Nicolae Robu a anunțat marți, într-o conferință de presă, că a fost semnat contractul pentru efectuarea de lucrări suplimentare de reabilitare a fațadei clădirii care adăpostește Opera Națională Română, Teatrul Național din Timișoara și două teatre în limbile maghiară, respectiv germană.

”Noi am realizat licitația demult, apoi a fost nevoie de niște lucrări suplimentare, care nu puteau fi făcute pe contractul de lucrări ce a făcut obiectul acelei licitații. A trebuit să facem o nouă licitație, dar abia după ce totul a fost avizat și proiectantul a venit cu soluții în prealabil.

Trebuie ca anul 2021 (n.r. când Timișoara va fi una din capitalele Culturale Europene) să ne prindă cu această clădire emblematică a orașului nostru reabilitată, Palatul Operei și Teatrelor, și vom face astfel încât așa să fie. Am și planificat o întâlnire cu toți cei implicați, în această săptămână”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, firma care și-a adjudecat contractul va încasa 3,9 milioane de lei, fără TVA, pentru a realiza reabilitarea în fix 12 luni.

Foto: Adrian Pîclișan