Evenimentul Zilei > Politica > Întorși din vacanță, parlamentarii se pregătesc de concediu
Întorși din vacanță, parlamentarii se pregătesc de concediu

Întorși din vacanță, parlamentarii se pregătesc de concediu

Profi tând de campania electorală, aleșii se gândesc deja la zilele libere, deși ieri s-au reîntors la muncă.

Nici nu au venit bine din vacanța parlamentară, că senatorii și deputații își planifică deja zilele libere din perioada imediat următoare, sub pretextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. „Nu trebuie să ne mai mințim unii pe alții, să ne facem că lucrăm, când, de fapt, cu toții vom fi în campania electorală. Se reține greșit atunci când se spune că nu lucrăm, când de fapt cea mai importantă activitate a unui parlamentar este tocmai în circumscripția electorală”, a încercat Ilie Sârbu să se justifice.

În prima zi a noii sesiunii parlamentare, aleșii au fost preocupați cu atribuirea noilor funcții politice. Astfel, grupul parlamentar PC a devenit PCPLR și și-a schimbat denumirea în grupul parlamentar liberal- conservator, a anunţat deputatul Bogdan Ciucă, liderul noului grup. Președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat încă de săptămâna trecută cu poartă discuții cu președintele PC, Daniel Constantin, în ceea ce privește alcătuirea unor grupuri parlamentare comune la Camera Deputaților și la Senat. Ciucă a declarat că grupul pe care îl conduce are deja 37 de membri, iar zilele următoare, probabil chiar astăzi, senatorii PC vor semna şi ei un protocol de colaborare cu PLR.

Tot ieri, plenul Senatului a adoptat proiectul de lege ce prevede amnistierea mamelor care au beneficiat de indemniza ţ i i pentru creşterea copilului calculate greşit.

Senatorii au adoptat două amendamente ale senatorului PSD Liviu Pop, care a propus ca sumele provenite din debitele recuperate, începând cu data de 1 ianuarie 2011 și până la data intrării în vigoare a legii, să se restituie eșalonat, pe o perioadă de cinci ani, începând cu data de 1 ianuarie 2015, prin plăți anuale egale.

ACL depune moțiune de cenzură

În schimb, prima acțiune a Alianței Creștin- Liberale (ACL) va fi inițerea unei moțiuni de cenzură pe tema încercărilor Guvernului de a pregăti fraudarea alegerilor, a anunțat, ieri, copreședintele ACL, Klaus Iohannis.

„Am considerat că cel mai îngrijoră – tor complex de teme din această perioadă se constituie din încercările Guvernului Ponta de a pregăti o posibilă fraudare a alegerilor – OUG de legalizare a traseismului politic în administrația publică locală”, a spus acesta. Și liderul PMP, Elena Udrea, a anunțat că partidul va susține moțiunea.