Fostu premier al României, Adrian Năstase, a reacționat după ce Traian Băsescu a ținut să precizeze, la B1TV, că nu a participat la condamnarea fostului președinte PSD. 

În replică, Năstase a spus că nu crede afirmațiile făcute de Băsescu și a dezvăluit primul dialog purtat cu acesta după 12 ani de evitări constante. "M-am întîlnit cu Traian Băsescu după 12 ani la o recepție oferită de ambasadorul Republicii Moldova. El m-a abordat și mi-a spus că arestarea mea a fost făcută de Coldea. Eu rămîn la părerea mea, el putea fi doar un instrument. Băsescu încerca să îmi spună că nu a fost arhitectul acestor operațiuni. 

Dar dacă tot suntem la momentul dezvăluirilor, trebuie să spun că dosarul meu a fost deschis pe 4 noiembrie, de ziua lui Băsescu, de Daniel Morar. El s-a autosesizat în urma unor materiale din presă. Chestia că au existat denunțuri este o mizerie. S-au dus la firma lui Sechelariu care era vraiște și au spus că ori mă dau pe mine, ori o pățesc ei", a precizat Năstase la "Sinteza Zilei".