Evenimentul Zilei > Actualitate > Interviu față în față cu actorul american Zachary Quinto. Dezvăluiri din culisele noului serial „NOS4A2”, cea mai palpitantă producție TV
Interviu față în față cu actorul american Zachary Quinto. Dezvăluiri din culisele noului serial „NOS4A2”, cea mai palpitantă producție TV

Interviu față în față cu actorul american Zachary Quinto. Dezvăluiri din culisele noului serial „NOS4A2”, cea mai palpitantă producție TV

În plină vară am ajuns să vorbim despre Crăciun! Mai exact, despre Tărâmul înfricoșător al Crăciunului din lumea fantastică a lui Charlie „Nosferatu” Manx. Povestea lui Nosferatu a fost rescrisă de Joe Hill, fi ul celebrului romancier Stephen King, iar noul tip de vampir este mult mai înspăimântător, deși nu mai are clasicii colți și nu bea sânge. O altfel de poveste cu vampiri, NOS4A2, îi are în centrul acțiunii pe Victoria McQueen - interpretată de Ashleigh Cummings, o tânără care își descoperă puterile supranaturale - și pe nemuritorul Charlie Manx, interpretat de Zachary Quinto. Actorul american, pe care românii l-au mai văzut în seriale de succes precum Star Trek și Heroes, ne-a acordat, în exclusivitate pentru România, un interviu în care a dezvăluit secrete din culisele celui mai așteptat serial. NOS4A2 va avea premiera pe 6 iunie, la ora 22.00, pe canalul AMC.

Evenimentul zilei: – Bună, Zachary, felicitări pentru noul serial NOS4A2 (n.r. Nosferatu – o altfel de poveste cu vampiri) care, cu siguranță, va avea succes! Transformarea ta într-un demon cu vârsta de 135 de ani e incredibilă. A fost greu să vorbești sau să intri în rolul lui Charlie Manx, cu acele proteze pe față? Ai avut și tu un cuvânt de zis? De exemplu, ai cerut dinți mai mari ca să pari mai înfricoșător?

Zachary Quinto: – Da, chiar a fost una dintre cerințele mele să am dinți mai urâți. A fost o parte esențială a clădirii acestui personaj, a fost un aspect important al portretizării lui și, prin urmare a fost necesar să particip la transformarea fizică. De aceea am spus echipei că avem nevoie de cei mai buni artiști în machiaj cu efecte speciale. Și asta s-a și întâmplat! Joe Harlo s-a alăturat echipei, un premiat în domeniu, am lucrat cu el de două ori în trecut și e foarte talentat. El ne-a ajutat să creăm cea mai bună versiune a personajului și, simultan, am creat și trăsăturile personalității lui Charlie Manx. Făceam teste cu machiajul în fața camerei și atunci am văzut că avem nevoie de niște dinți mai fioroși. Varianta prototip era mult mai apropiată de niște dinți normali. În serial, Manx, în varianta lui tânără, avea dinți buni, apoi, pe parcursul îmbătrânirii, au devenit tot mai urâți. Eu le-am spus că mereu ar trebui să aibă dinți urâți, crăpați.

– Un semn al răutății lui?

 – Un semn al foamei lui. Totodată, am ținut cont că vine dintr-un timp în care nu existau tratamente stomatologice bune. Și are 135 de ani! Trebuie să se vadă și asta. Cred că acești dinți sunt o parte foarte importantă a transformării. Când copiii se apropie de Tărâmul Crăciunului, dantura lor devine asemănătoare cu a lui Manx. Asta arată felul în care acest gen de vampir, Charlie Manx, îi tranformă pe micuți. Nu e un vampir clasic, nu are colți…

 – Scenariștii au dus noțiunea de vampir la un alt nivel, nu vorbim de vampirii tradiționali…

– Da, e un vampir diferit, e categoric un succubus, un vampir energetic care suge puterea, vitalitatea și chiar viața. De aceea, când îmbătrânește, fizicul arată că e gol pe interior. Așa am decis ca și aspectul mâinilor să fie impresionant, ca și cum ar vrea să apuce mereu ceva. Mâinile lui au unghii lungi, ca ghearele.

– Personajul pe care îl interpretezi se folosește de bomboane și mirajul Crăciunului pentru a răpi copii. Scenariul e teribil, e greu pentru un părinte să-l urmărească. Crezi că există și o lecție, un tâlc în povestea lui Nosferatu?

-Cred că da. Cred că e o lecție, în sensul că nu e bine ca micuții să discute cu străinii, dar și în sensul că energia negativă atrage, la rândul ei, energie negativă.

– Charlie Manx, în primul episod al serialului, răpește un băiețel dintr-o familie care nu se arăta foarte interesată de copil.

– Da, eu cred că Manx se joacă cu vulnerabilitatea acestor copii. El însuși a fost foarte vulnerabil în copilărie, a fost abuzat și abandonat. Și chiar crede că îi salvează pe copii, luându-i de lângă părinții abuzivi.

– El folosește foarte des expresia: „În Tărâmul Crăciunului, nefericirea este împotriva legii!” Cumva, crezi că va reuși să aducă fericirea acelor copii pe care îi răpește?

– Fericirea are putere doar atunci când e în contrabalanță cu tristețea. Deci, dacă iei toată nefericirea, fericirea nu mai are nicio valoare. Și cam asta veți vedea în cazul copiilor. Când ajung pe Tărâmul Crăciunului sunt ca niște zombie, sunt mulțumiți și fericiți cu orice, dar un copil fericit la nesfârșit se va transforma în ceva întunecat, în final.

 – Știi, o să fie Crăciunul în curând!… Ai ieșit din rol, da?

– (Râde) Da, da!

 – Acum, te întreb serios: a fost greu să ieși din rolul lui Charlie Manx după ce s-au terminat filmările primului sezon?

– Nu… Odată ce am putut să-mi las părul din nou să crească, asta a însemnat despărțirea de el. A trebuit să-mi rad capul cu un aparat de ras timp de patru luni. Deci, după ce nu a mai trebuit să mă rad pe cap și pe față, aspectul meu a revenit la normal și am redevenit Zachary (râde). După asta nu m-am mai bărbierit o lună!

– Spune-mi despre cum ai primit acest rol și dacă Joe Hill, autorul romanului după care s-a realizat acest serial, e fericit cu rezultatele și cu personificarea personajelor Charlie și Vic.

 – Sper că e fericit, el pare fericit! Dacă nu e, înseamnă cu e un actor foarte bun! În primă fază, eu am refuzat acest rol pentru că nu eram convins că vreau să mai intru într-o lume a supranaturalului. Dar după ce am citit primele șase scenarii, am simțit că mi se oferă oportunități foarte bune prin interpretarea acestui personaj.

– Serialul va urma la literă povestea din romanul NOS4A2 sau AMC va face o surpriză chiar și celor care l-au citit?

– Scenariul serialului stă foarte aproape de romanul lui Joe, iar noi onorăm personajele create de el. Primul sezon acoperă circa o treime din roman, deci mai avem multe povești de spus.

– L-ai citit?

– Da, de două ori! E grozav! Uneori chiar mă întreb dacă anumite replici le-am jucat în fața camerelor de filmat sau le-am citit în carte. –

 Cele două personaje, Charlie și Vic, nu se întâlnesc chiar de la început. Vor ieși scântei atunci când se vor descoperi?

 – Nu vreau să spun prea multe, dar cu siguranță, da!