Evenimentul Zilei > Social > Interviu ȘOCANT cu tatăl Bogdan Gigină. Doi ani de la MOARTEA polițistului: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți”
Interviu ȘOCANT cu tatăl Bogdan Gigină. Doi ani de la MOARTEA polițistului: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți”

Interviu ȘOCANT cu tatăl Bogdan Gigină. Doi ani de la MOARTEA polițistului: „Nu putem să fim în continuare batjocoriți”

La doi ani de la moartea lui Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, polițistul care a decedat în timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficială lui Gabriel Oprea, autoritățile nu au găsit nici un vinovat.

Tatăl tănărului a acceptat să dea un interviu cutremurător și să vorbească despre fiul său, chiar în cimitirul unde este îngropat.  „Familia și-l amintește cu drag. Venim și vorbim cu copilul nostru aproape în fiecare zi. A fost un om bun, blând și mereu zâmbitor”, a spus Cornel Gigină, tatăl lui Bogdan Gigină, într-un interviu pentru Antena 3.

Bărbatul este departe de a fi trecut peste drama provocată de dispariția fiului său și este în căutarea dreptății. „Îmi aduc aminte când era copil, Bogdan mă întreba unde mă duc. La serviciu, sunt polițist. Zicea: tati, și eu mă fac polițist ca tine. Au trecut anii și Bogdan s-a făcut polițist, am fost coleg cu el. Îmi aduc aminte că era un copil care a iubit această meserie. O făcea cu credință, era bun, drept, cinstit.

Nu putem să fim în continuare batjocoriți și așteptăm să se facă dreptate. Avem credință că instuțiile statului își vor face datoria. Copilul meu a fost forțat să lucreze peste program. Am primit reproșuri că s-a dus pentru bani, dar la vremea aceea nu se plătea niciun ban”, a mai spus tatăl îndurerat.

Reamintim că pe 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00 Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, a murit într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană.