Evenimentul Zilei > Actualitate > INTERVIU EXCLUSIV cu „Vocea României”. BOGDAN IOAN: “Fără muzică am fi niște persoane triste, chinuite de probleme”
INTERVIU EXCLUSIV cu „Vocea României”. BOGDAN IOAN: “Fără muzică am fi niște persoane triste, chinuite de probleme”

INTERVIU EXCLUSIV cu „Vocea României”. BOGDAN IOAN: “Fără muzică am fi niște persoane triste, chinuite de probleme”

Bogdan Ioan, arhitectul din Constanța care a devenit Vocea României, nu a apucat să realizeze că a devenit, peste noapte, o vedetă cunoscută nu numai în țară ci și pe întregul mapamond. “Earth song”-ul lui Michael Jackson, interpretat la audiții de Bogdan, nu numai că a întors toate scaunele juraților din “Vocea..” dar a spart Youtube-ul, adunând milioane de vizualizări ale spectatorilor din întreaga lume, năuciți de vocea lui. El l-a ales ca antrenor pe Smiley și, împreună, la final, au câștigat. Cu ajutorul publicului.

Și astfel, Bogdan a trăit, în noaptea de 14 spre 15 decembrie, cea mai frumoasă experiență din viața lui. Nu este însă genul căruia să i se urce fumurile la cap. Știe că mai are mult de muncit pentru a ajunge la sufletul oamenilor. Mai ales că mulți cârcotași îl privesc, acum, după ce a câștigat, ca pe un simplu imitator, ceea ce îl necăjește puțin. Dar nu îl doboară. A crescut, în jurul planșetei, într-o familie de ingineri și proiectanți în construcții civile și hidrotehnice. Tata, Eugen, mama, Doina, unchiul, Adrian, primul fiind însă bunicul, nea Florică, sunt profesioniști în meseria lor. Arhitectura, pentru care a optat Bogdan, a completat, firesc, tabloul familial. Nimeni nu s-a gândit că cel mic va ajunge cunoscut prin.. muzică. Dar îl sprijină, necondiționat, ne-a spus Bogdan Ioan în interviul pe care l-a acordat Evenimentului Zilei. 

EVZ  Bogdan, ce s-a intâmplat cu tine după ce ai devenit Vocea României?

Bogdan Ioan: Mi-au trebuit vreo trei zile să realizez că am câștigat Vocea României. Este o experiență unică. Faptul că oamenii mă recunosc pe stradă și vor să facă poze cu mine este ceva nou, dar este o senzație frumoasă. Cred că am și o responsabilitate mare de acum înainte. Mulți copii mă văd că pe un exemplu și vreau să îi influențez pozitiv prin tot ceea ce voi face.

EVZ Ce au spus părintii, prietenii, despre victoria ta?

Bogdan Ioan: Părinții mei sunt foarte bucuroși, ca orice părinți aflați în situații de genul acesta. Au fost lângă mine mereu și le mulțumesc pentru educația oferită și pentru că i-am simțit mereu alături de mine.

EVZ Ce vei face cu banii?

Bogdan Ioan: Aș vrea să îmi cumpăr un apartament în București, iar restul de bani îi voi investi în pregătirea mea pe plan muzical.

EVZ Unde ți-ai petrecut Crăciunul și unde vei fi de Revelion?

Bogdan Ioan: Crăciunul l-am petrecut în Iași împreună cu iubita mea, iar de Revelion voi fi tot în Iași. Voi face revelionul acasă anul acesta. Simt nevoia de liniște și odihnă.

EVZ Am observat ca unii te cataloghează ca imitator? Ce vei face pentru a demonta această etichetă?

Bogdan Ioan: Am văzut anumite comentarii pe această temă. O să o spun de câte ori voi avea ocazia. Eu nu încerc să imit vocea lui Michael Jackson. Acesta este timbrul meu vocal. Dacă ascultați audiția, de exemplu, sunt momente unde se aseamănă timbrul meu cu ce al lui, dar sunt și zone unde am încercat să îmi pun amprenta personală. Pe parcursul emisiunii am abordat și alte stiluri și am arătat că pot cânta și altceva. Mulți artiști au fost inspirați de Michael Jackson cum ar fi The Weeknd, Bruno Mars, Justin Timberlake, etc. Majoritatea și-au început carieră cântând ca Michael Jackson și, ulterior, și-au descoperit stilul propriu. Eu respect părerile tuturor, nu vreau să mă cert cu nimeni. Nu îmi rămâne decât să muncesc în continuare și să încerc să progresez.

EVZ Un mesaj pentru cei care s-au indoit de tine?

Bogdan Ioan: Nu am niciun răspuns pentru cei care s-au îndoit de mine. În general sunt atent la ce am eu de făcut. În viață este important să faci ceea ce simți, ceea ce îți place. Nu trebuie să îți fie rușine să faci ceva pentru că cineva nu te apreciază. Fiecare trăiește o singură viață și este important să fii împlinit sufletește. Nimic nu este imposibil.

EVZ Cum vei demonstra că publicul care te-a desemnat Vocea României a avut dreptate? Ce planuri ai pentru 2019?

Bogdan Ioan: În următoarea perioada mă voi apucă serios de studiu. O să iau o pauză de la arhitectură și voi încerca să mă pregătesc cât mai bine pentru a putea avea propriile piese și pentru a reuși să rămân în atenția și în sufletele oamenilor.

EVZ Ești un arhitect într-o familie de ingineri. Ce rol va avea muzica in viitoarea ta carieră?

Bogdan Ioan: Muzică a făcut mereu parte din viața mea. Și cred că muzică face parte din viață oamenilor. Fără muzică am fi niște persoane triste, chinuite de probleme. Muzică este lucrul acela care te face să visezi, care te duce în alt loc. Nu regret niciun moment că am studiat arhitectura.Tot ce am făcut în viață mea a contribuit la formarea mea și până la urmă momentul audiției este rezultatul ambiției mele de a reuși să cânt și al pasiunii mele pentru muzică.

EVZ Mulțumesc. Baftă pe mai departe!

Bogdan Ioan: Mulțumesc! La Multi Ani, tuturor!

(Foto Bogdan Ioan)

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: