Evenimentul Zilei > International > Un clan de INTERLOPI români, ARESTAT de spanioli. Operațiune AMPLĂ desfășurată de POLIȚIE
Un clan de INTERLOPI români, ARESTAT de spanioli. Operațiune AMPLĂ desfășurată de POLIȚIE

Un clan de INTERLOPI români, ARESTAT de spanioli. Operațiune AMPLĂ desfășurată de POLIȚIE

Un clan de interlopi români care era în vizorul autorităților spaniole încă din 2015, a fost arestat după o amplă operațiune a polițiștilor.

Împărțită în două părți și intitulată SĂRUT, operațiunea s-a soldat cu reținerea a 20 de persoane și interogarea a altor 30, toate de naționalitate română. Grupul este acuzat de 85 de infracțiuni, notează stiridiaspora.com.

Persoanele vizate de infractori erau în special bătrânii fără ajutor care erau opriți pe stradă, bruscați, bătuți și deposedați de bunurile de valoare. Cu toate că polițiștii au primit numeroase plângeri, faptul că victimele nu au putut oferi foarte multe informații despre agresori a făcut ca prinderea acestora să fie foarte dificilă.

Anul trecut, autoritățile au fost la un pas să reușească destructurarea clanului. Atunci un echipaj al Guardia Civil a surprins doi români când încercau să jefuiască un bătrân. Imediat s-a iscat o bătaie între cei doi hoți și polițiști. Cu toate că au cerut ajutoare și au încercat să-i încătușeze, românii au reușit să fugă cu ajutorul unei mașini furate, au distrus un baraj al poliției și au abandonat mașina în apropiere de Madrid.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: