Din cei 430 de consilieri locali ai PNL Dâmbovița, cel puțin 150-200 nu vor mai prinde următorul mandat. Fie vor fi excluși acum din partid, fie nu vor mai fi trecuți pe liste la alegerile locale de anul viitor.

Afirmația a fost făcută, pentru „Evenimentul zilei”, chiar de către președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran. Vicepreședintele liberalilor Virgil Guran se declară nemulțumit de lipsa de implicare a foștilor săi colegi în timpul campaniei electorale și înainte de începutul acesteia. În unele cazuri chiar, blatul cu social-democrații a ajuns la un cu totul alt nivel. Liderul PNL Dâmbovița ne-a povestit cum l-a exclus din partid pe fostul viceprimar din comuna Ciocănești, Marin Păun. Guran a vorbit despre felul în care, în acea perioadă, proiectele liberalilor nu erau trecute în Consiliul local, deși PNL avea majoritate. Mai mult decât atât, înțelegerile lui Păun cu PSD făceau ca proiectele socialdemocraților să treacă mai departe în totalitate.

Într-o situație asemănătoare se află și actualul viceprimar liberal din aceeași comună, Dincă Dumitru, care va fi exclus din partid, potrivit afirmațiilor lui Virgil Guran. „Stai, mă, că nu ne punem noi un candidat puternic. Ieși tot tu de la PSD primar și când avem noi o problemă să ni se rezolve”, a explicat Guran sistemul după care funcționează blaturile între consilierii locali PNL și primarii PSD la nivel național.

 

Te-ar putea interesa și: