Interes uriaș pentru testarea unui vaccin anti-Covid. Cine vor fi primii norocoși

În Marea Britanie s-au înscris peste 100.000 de voluntari dispuşi să fie vaccinaţi în faza experimentală, în mai puţin de o lună, dar e nevoie de mult mai mulţi, spun sprecialiștii.

Peste 100.000 de britanici s-au înscris voluntar până acum pentru testarea unor vaccinuri anti-Covid. Dar, pentru testarea clinică la scară largă a unor prototipuri, ce va începe în toamnă, e nevoie de mult mai mulţi. Mai ales de voluntari vârstnici şi din minorităţi precum cea de culoare şi asiatică, potrivit stirileprotv.ro.

În prezent sunt în faza de testare două vaccinuri în Regat: unul la Oxford şi altul la Londra. Dar alte zece vor intră în testare între septembrie şi sfârşitul anului. Apariţia a cât mai multor voluntari ar accelera procedurile.

Vaccinul care ar putea duce la sfârşitul crizei COVID depinde de oameni precum John. E sănătos, în formă fizică bună şi dornic să ajute la testarea clinică a unui vaccin.

John Simmonds: Unii dintre prietenii mei din aceeaşi grupă de vârsta nu-s la fel de norocoşi ca mine, au boli cronice. Eu am nepoţi care se întorc la şcoală în septembrie, iar asta va spori expunerea şi riscurile. De aceea cred că ar trebui să fac ce ţine de mine ca să avanseze cercetarea.

Reporter Sky Sports: Mi-a luat câteva minute să bifez câteva detalii personale şi despre istoricul meu medical. Dacă îndeplinesc criteriile pentru un studiu făcut în regiunea mea, voi fi contactat de un cercetător care îmi va spune mai multe despre testarea clinica, îi pot pune şi eu întrebări şi abia apoi îmi dau sau nu acordul să particip.

Dacă totul merge bine, un vaccin eficient ar putea căpăta aprobările necesare către sfârşitul acestui an. Ulterior, ar urma să fie administrat cu prioritate cadrelor medicale şi altor categorii de risc.

La șase luni de când Organizația Mondială a Sănătății declara SARS-COV-2 urgență sanitară, la nivel global au murit peste 660 de mii de oameni și aproape 17 milioane s-au infectat cu noul virus.

Un milion, doar în ultimele patru zile. Statele Unite rămân epicentrul pandemiei. Tot acolo, a intrat în ultima fază un vaccin experimental de care se leagă toate speranțele omenirii. Sunt implicați zeci de mii de voluntari.

Medic: „Connor, am vești grozave. Am injectat primul pacient.”

S-a întâmplat la prima oră, într-o clinică din Savannah, Georgia, primul pacient fiind o prezentatoare de știri, foarte cunoscută în comunitate.

Dr. Anthony Fauci: “Este un eveniment cu adevărat memorabil în istoria vaccinării.”

Dawn Baker, participant la testarea vaccinului: „Categoric da. E entuziasmant pentru mine să fiu parte a acestei misiuni de salvare a vieților, în loc să stau speriată și să mă rog să scap.”