"Acuma, eu zic că totuşi cale de întoarcere există şi ce vreau eu să spun? Nu are rost, noi, să ne punem cu ăştia, că până una-alta ăştia conduc, politicul", le-a spus Temu poliţiştilor din subordine, sugerându-le să răspundă solicitărilor primarului oraşului Recaş, Teodor Pavel, de a nu aplica sancţiuni în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Comisarul şef Temu le-a mai sugerat unora dintre poliţiştii din subordine, care nu s-ar fi supus comenzilor venite din zona politicului, că ar fi mai bine să accepte posturi în alte localităţi, unde nu ar mai fi consideraţi incomozi.

Conform aceloraşi surse, şi conducerea IPJ Timiş era preocupată de rezolvarea solicitărilor primarului din Recaş, interesându-se dacă ofiţerii şi agenţii din subordine s-au conformat restricţiilor impuse. Astfel, adjunctul IPJ Timiş, comisarul şef Florin Mircea Bolbos, a fost interceptat când se arăta revoltat de faptul că unii poliţişti nesocoteau cererile edilului de a nu mai fi sancţionaţi cei din cercul său de interese.

"Păi nu-s normali mă! (…), n-au înţeles încă nimic", ar fi afirmat Bolbos.

Reținerile

Şeful Serviciului Rutier Timiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu, au fost reţinuţi, luni noapte, în dosarul de corupţie în care au mai fost reţinuţi şefii IPJ Timiş, primarul din Recaş şi doi ofiţeri de Poliţie Rutieră. Procurorii DNA Timişoara au decis, în noaptea de luni spre marţi, după aproximativ şapte ore de audieri, să îl reţină pentru 24 de ore pe Şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, comisar şef Marcel Crăciunescu, acesta fiind cercetat într-un dosar vizând fapte de corupţie comise în perioada 2013 – 2014. Totodată, au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, precum şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu. Aceştia au fost conduşi în arestul IPJ Timiş.