Evenimentul Zilei > Politica > „PACHETUL DE ÎNȚELEGERE” dintre Iohannis și Dragnea. Băsescu A DIVULGAT totul
„PACHETUL DE ÎNȚELEGERE” dintre Iohannis și Dragnea. Băsescu A DIVULGAT totul

„PACHETUL DE ÎNȚELEGERE” dintre Iohannis și Dragnea. Băsescu A DIVULGAT totul

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, susţine că numirea lui Mihai Tudose în funcţia de premier s-a făcut într-un „pachet de înţelegere” între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Numirea lui Tudose a fost în pachetul de înţelegere. Adică îţi numesc ce premier vrei, chiar şi cu plagiatul făcut, dar îmi dai 2% pentru Apărare, asta a fost înţelegerea. Acum, nu ştiu dacă domnul Iohannis a discutat cu cine trebuia, pentru că, după părerea mea, în două, trei luni domnul Dragnea nu mai are autoritate asupra lui Tudose. Deci, va trebui să reia discuţia cu Tudose. Dar pentru preşedintele Iohannis, pe bună dreptate, pentru onorabilitatea lui este vital ca România să cheltuiască două procente din PIB anul acesta”, a subliniat Traian Băsescu, la B1 TV.

El a opinat că Iohannis este discreditat dacă nu obţine de la Guvern 2% pentru Apărare, în timp ce Dragnea gândeşte în relaţia cu şeful statului: „ori eşti cuminte, ori nu ai 2%”.

„Iohannis şi-a asumat acest 2% şi a defilat cu el pe plan internaţional şi a fost pupat şi lăudat, dar nu nefondat, nu populist a făcut-o, ci a făcut-o pentru că Armata română chiar are nevoie de această dotare şi trebuie să se ţină cu dinţii de ea”, a spus Băsescu.

În opinia fostului președinte, Liviu Dragnea îşi imaginează, probabil, că l-a ajutat pe Iohannis în schimbul libertăţii sale. „Aşa îmi imaginez că e în capul lui Dragnea. Dar dacă va merge spre dezastrul lui Dragnea ancheta DNA, Iohannis nu se va băga”, a subliniat Băsescu.

Fostul şef al statului consideră că Guvernul poate să aloce şi 2% pentru Apărare şi, în acelaşi timp, să majoreze salariile şi prestaţiile sociale doar dacă împrumută bani.

„Cu bani împrumutaţi pot să le facă pe amândouă”, a susţinut Băsescu, care a adăugat că există posibilitatea ca România să primească rachete Patriot şi să le plătească în timp.

„Americanii au potenţial să deplaseze câteva baterii de rachete Patriot (…) şi să le plătim în timp”, a punctat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a făcut mai multe dezvăluiri în această seară, la B1 TV, despre liderul social-democraților, Liviu Dragnea.