”Învestirea dumneavoastră în funcție vine într-un moment în care actul de justiție este contestat tocmai de aceia care sunt chemați să răspundă în fața justiției. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și să vă abată de la principiile care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a apărării statului de drept,

Președintele Klaus Iohannis i-a primit la Cotroceni pe magistrații absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii. El le-a transmis că, în ciuda contextului destul de agitat, au alături de ei un sprijin în președintele României.

”Învestirea dumneavoastră în funcție vine într-un moment în care actul de justiție este contestat tocmai de aceia care sunt chemați să răspundă în fața justiției. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și să vă abată de la principiile care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a apărării statului de drept", a mai spus președintele.

"Continând tradiția, am ținut să mă adresez absolvenților Insitutului Național al Magistraturii, cărora le-am semnat de curând decretele de numire în funcția de judecător sau procuror. Pe parcursul formării dvs profesionale ați primit instrumentele necesare desfășurării activității viitoare. După mii de ore de studiu vă dedicați unei profesii atât de nobile, oprnind pe un drum cu o semnifucație aparte Profesia dvs presupune construirea de caractere morale pentru societatea în care trăim. prin importanța funcției, sunteți și trebuie să rămâneți modele de comportament arătând că valorile în care credeți reprezintă un mod de viață. Conduita, integritatea și profesionalismul de care veți da dovadă constituie sursa credibilității și legitimității serviciului public al Justiției", a spus Iohannis.