Evenimentul Zilei > International > Întâlnire la nivel înalt. Vladimir Putin discută cu John Kerry
Întâlnire la nivel înalt. Vladimir Putin discută cu John Kerry

Întâlnire la nivel înalt. Vladimir Putin discută cu John Kerry

Preşedintele rus Vladimir Putin şi secretarul de stat american John Kerry au început marţi seara, la Kremlin, convorbiri pentru a găsi o soluţie la conflictul din Siria.

"Ştiţi că noi căutăm împreună soluţii la crizele celei mai acute", în special la cea din Siria, a declarat Vladimir Putin la începutul întâlnirii, după cum relatează AFP. 

Anterior, Kerry a avut o întrevedere cu omologul său rus Serghei Lavrov. Înaintea acestei întâlniri, secretarul de stat american şi-a manifestat speranţa în găsirea 'unui numitor comun' cu liderii ruşi, într-un efort vizând apropierea poziţiilor celor două ţări în problema soluţionării conflictului din Siria. La rândul său, Serghei Lavrov şi-a exprimat speranţa că vizita lui Kerry la Moscova va fi una 'constructivă'. 

Vizita la Moscova a şefului diplomaţiei americane intervine în contextul pregătirilor pentru o posibilă reuniune internaţională asupra Siriei, vineri, la New York. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.