Evenimentul Zilei > International > Întâlnire de GRADUL ZERO în SUA. Mâna dreaptă a lui Kim Jong-un vine la New York. Mesaj RĂSPICAT al lui Trump
Întâlnire de GRADUL ZERO în SUA. Mâna dreaptă a lui Kim Jong-un vine la New York. Mesaj RĂSPICAT al lui Trump

Întâlnire de GRADUL ZERO în SUA. Mâna dreaptă a lui Kim Jong-un vine la New York. Mesaj RĂSPICAT al lui Trump

SUA își țin respirația. Unul dintre cei mai importanți generali ai Coreei de Nord este în drum spre Statele Unite pentru a efectua o vizită foarte rară. Întâlnirera discretă a fost confirmată, marţi, chiar de preşedintele american Donald Trump. Totul se întâmplă în contextul în care Washingtonul şi Phenianul se pregătesc de un summit istoric.

„Am constituit o echipă excelentă pentru discuţiile noastre cu Coreea de Nord. Întâlnirile se desfăşoară în prezent cu privire la Summit şi multe altele. Kim Yong Chol, vicepreşedintele Coreei de Nord, se îndreaptă în acest moment spre New York. Un răspuns bun la scrisoarea mea, mulţumesc!”, a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.

SUA apasă pe acceleraţie privind tratativele pentru întâlnirea la vârf din Singapore. Trump şi Kim TREBUIE puşi „faţă în faţă”

Generalul Kim Yong Chol a făcut o escală marţi pe aeroportul din Beijing, înainte de a se îndrepta spre SUA, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap, care citează surse diplomatice.

TRUMP se află LA UN PAS de un MOMENT ISTORIC. Întâlnirea cu KIM JONG-UN este plănuită chiar în aceste momente

La Beijing, generalul nord-coreean urma să discute cu responsabili chinezi în contextul schimburilor diplomatice intense dinaintea summitului preconizat între Donald Trump şi Kim Jong-un la 12 iunie, în Singapore.

Oficiali americani au mers la Phenian pentru a pregăti posibilul summit SUA-Coreea de Nord

Duminică, o echipă de diplomaţi americani condusă de ambasadorul SUA în Filipine, Sung Kim, s-a întâlnit cu oficiali nord-coreeni la Panmunjom, în Zona Demilitarizată între cele două Corei (DMZ).

ADEVĂRATUL motiv pentru care Trump a ANULAT întâlnirea ISTORICĂ cu Kim. Pagini de istorie şi NEWS ALERT internaţional

Departamentul de Stat a anunţat că o altă delegaţie americană este în drum spre Singapore pentru pregătirile logistice în vederea summitului Trump-Kim.

FIRUL ROȘU al ÎNTÂLNIRII de gradul zero din Coreea. Planurile lui Kim Jong-un au ieșit la iveală! Ce va face Trump?

Potrivit lui Chung Sung-yoon, expert al Institutului coreean pentru unificare naţională, dacă informaţiile se adeveresc, Kim Yong Chol va fi cel mai înalt responsabil nord-coreean care va călca pe teritoriul SUA după vice-mareşalul Jo Myong Rok, care s-a întâlnit în 2000 cu fostul preşedinte american Bill Clinton.

ÎNTÂLNIRE-SURPRIZĂ în Coreea. Kim DISCUTĂ cu Moon, într-un summit neprogramat. Ce a adus a doua NEGOCIERE?

Veteran al Războiului Coreei (1950-1953), Jo Myong Rok a fost până la decesul său survenit în 2010, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cele mai influente personaje ale regimului de la Phenian.

RĂZBOI între SUA și COREEA DE NORD?! Trump l-a AMENINȚAT pe KIM JONG-UN după ce a anulat ÎNTÂLNIREA

Generalul Kim Yong Chol este la rândul său foarte apropiat de conducătorul nord-coreean Kim Jong-un, jucând un rol-cheie în evenimentele diplomatice care au jalonat „destinderea” survenită în ianuarie în Peninsula Coreea.

„Ar fi o URIAȘĂ GREȘEALĂ să creadă că poate să se JOACE cu Trump!” – SENZAȚIONALA scrisoare a lui Trump către Kim

El a stat în rândul din spatele fiicei lui Donald Trump, Ivanka, consilier la Casa Albă, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Dar cei doi emisari nu au avut atunci contacte directe.

De asemenea, el l-a însoţit pe Kim Jong-un în cele două vizite ale sale în China şi s-a întâlnit cu secretarul de stat american Mike Pompeo, când acesta a efectuat o vizită la Phenian.

MOMENTUL de PACE din Coreea poate fi DISTRUS imediat. REVENDICAREA lui Kim Jong-un pune în PERICOL EFORTURILE lumii

„Interlocutorul oficial al lui Kim Yong Chol este Mike Pompeo, dar poate că va încerca să se întâlnească şi cu (n.r.: consilierul pentru securitatea naţională John) Bolton şi chiar cu Donald Trump, dacă va fi posibil”, a apreciat expertul Chung Sung-yoon.

Kim Jong-un a PĂCĂLIT întreaga lume. Cum au FINANȚAT Statele Unite fără să știe PROGRAMUL NUCLEAR al Coreei de Nord?

Generalul Kim, a cărui funcţie oficială este cea de vicepreşedinte al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, este o figură extrem de controversată în Coreea de Sud, unde este acuzat că a fost „creierul” torpilării în 2010 a corvetei sud-coreene Cheonan, când şi-au pierdut viaţa 46 de marinari. Coreea de Nord neagă că ar fi avut vreun rol în acest atac.

ÎNTÂLNIREA dintre Trump și Kim nu va mai avea loc! ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ de la Casa Albă!

Totodată, generalul Kim a condus din 2009 până în 2016 Biroul general de recunoaştere care gestionează operaţiunile de spionaj ale Coreei de Nord.

Parlamentari ai opoziţiei sud-coreene au protestat în februarie împotriva sosirii sale la Jocurile Olimpice, catalogându-l drept „criminal de război diabolic”.

O altă ilustrare a freneziei diplomatice în dosarul nord-coreean, canalul de televiziune japonez NHK a difuzat luni imagini cu sosirea în Singapore a lui Kim Chang Son – un consilier foarte apropiat al lui Kim Jong-un – escortat de trei gărzi de corp.

NHK a informat de asemenea că un avion oficial american, care transporta o delegaţie din care făcea parte şi şeful de cabinet adjunct al Casei Albe, Joe Hagin, a părăsit baza aeriană Yokota, din Japonia, cu destinaţia Singapore.

Publicaţia Washington Post a relatat la rândul său că discuţiile continuă în interiorul DMZ între delegaţiile americană şi nord-coreeană.

Diplomaţii au la dispoziţie doar două săptămâni pentru a finaliza pregătirile logistice pentru summit, dar şi pentru a stabili agenda reuniunii.

Washingtonul cere Phenianului o „denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă” înaintea oricărei relaxări a sancţiunilor severe internaţionale impuse Coreei de Nord ca represalii pentru programele sale balistic şi nuclear.

Dar Phenianul nu a acceptat niciodată până acum să plătească acest preţ, prezentând arsenalul său ca pe o garanţie pentru supravieţuirea regimului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: