Insula Cipru a rămas fără curent electric

Insula Cipru a rămas fără curent electric

Întreaga insulă Cipru a rămas în această dimineață fără curent electric, din cauza unei probleme apărute la una dintre centrale şi care a generat o întrerupere în lanţ a alimentării.

Furnizarea de electricitate a fost tăiată în cea mai mare parte a sudului insulei, unde s-au semnalat, între altele, probleme din trafic din cauza nefuncţionării semafoarelor, a anunțat postul de radio național, potrivit ”The Telegraph”. Sudul insulei a fost deja victima unei pene generale de electricitate în iulie 2011, după ce un depozit de arme de la o bază navală a explodat, distrugând principala centrală electrică şi provocând decesul a 13 persoane.

Centrala respectivă genera 60% din producţia de electricitate a insulei, divizată în Republica Cipru şi Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), recunoscută doar de Ankara.

Ciprul este împărţit într-o parte greacă şi alta turcă, după ce trupele turce au ocupat în 1974 o treime din insulă, ca reacţie la o lovitură de stat inspirată de Atena şi vizând o alipire a Ciprului la Grecia.

Ne puteți urmări și pe Google News