Performanțele polițistului din Galați la această competiție de karate, unde au participat peste 2.000 de concurenți din 47 de țări,sunt remarcabile.

El a obținut încă alte două medalii de argint la probele enbu masculin și enbu mixt, dar și o medalie de bronz la proba kata – echipe masculin, seniori.

Obținerea aurului reprezintă pentru Mihai împlinirea visului de a-și completa palmaresul din care nu lipsește nicio altă medalie, transmite Poliția Română. În anul 2014, Mihai Tâmpeanu devenea, pentrua 13 oară, campion european.

,,E recunoașterea supremă a milioanelor de ore de antrenament, a momentelor dificile depășite cu greu, a nevoilor și a interdicițiilor pe care le are un sportiv de performanță. Simți că ești în al nouălea cer!", spune polițistul, după mai bine de 20 de ani de activitate compețitională neînreruptă.

Mihai Tâmpeanu are 30 de ani, este căsătorit și are un băiețel de 2 ani, despre care speră să îi calce pe urme și să urce și el într-o zi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Povestea multiplului medaliat european şi mondial a început prin 1995, când avea opt ani, de la filmele cu Jean Claude Van Damme, în mare vogă printre copii la acea vreme. „Era fascinat, încerca să-l imite pe celebrul actor, lovea în canapelele şi fotoliile din casă”, a povestit, pentru Viața Liberă, Verginica Tâmpeanu, mama sportivului, cum a apărut ideea de a-l îndruma spre acest sport.

Până în anul 2014, în cele 13 participări la Campionatele Europene (CE) a obţinut 13 medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.