Profesoara de la Colegiul economic „Costin Kiriţescu” înregistrată de o elevă de clasa a XI-a spunând că ar trebui strânşi bani pentru a schimba băncile, a fost sancţionată cu avertisment de Consiliul de Administraţie al şcolii.
În plus, directorii de la şcoala „Sf. Andrei” şi de la Liceul de balet „Floria Capsali” din Capitală au fost concediați pentru „deficienţe manageriale”. În cazul acestora se pare că a fost vorba de acuzații de violență. Atât Şcoala "Sfântul Andrei", cât și Liceul "Floria Capsali" vor fi incluse în calendarul inspecţiilor generale, în perioada imediat următoare, ultima urmând să fie monitorizată permanent, cu raportare lunară De altfel există zvonuri care arată că elevii liceului de balet din Capitală trebuie să suporte comportamentele autoritare ale dascălilor, pe numele profesoarei Diana Mateescu fiind depuse mai multe plângeri, potrivit cărora ar fi violentă fizic și verbal cu elevii săi.
Consiliul Municipal al Elevilor face un apel către elevi să semnaleze orice solicitări de foloase necuvenite care vin din partea angajaţilor unităţilor de învăţământ:
"Noi pledăm pentru un învăţământ modern, transparent, în afara oricăror mijloace şi practici imorale şi ilegale. (…) facem apel către colegii noştri să ne fie semnalate orice solicitări de foloase necuvenite care vin din partea angajaţilor unităţilor de învăţământ".
Aceștia spun că "materialele apărute în mass–media în ultima perioadă afectează imaginea şi activitatea şcolilor, elevilor şi a cadrelor didactice care muncesc cu dăruire".

Te-ar putea interesa și: