Evenimentul Zilei > Justitie > Inspecția Judiciară a DESCINS la DNA. Au fost verificate DOSARELE realizate pe baza PROTOCOALELOR cu SRI
Inspecția Judiciară a DESCINS la DNA. Au fost verificate DOSARELE realizate pe baza PROTOCOALELOR cu SRI

Inspecția Judiciară a DESCINS la DNA. Au fost verificate DOSARELE realizate pe baza PROTOCOALELOR cu SRI

Inspecția Judiciară a descins din nou la Direcția Națională Anticorupție, pentru a verifica dosarele realizate în baza protocoalelor cu SRI, au declarat surse din cadrul Inspecției.

Este vorba de un control tematic stabilit încă din luna mai, dar ordinul a fost semnat pe data de 1 octombrie. Controlul se desfășoară deja de aproape 2 săptămâni, iar inspectorii vor să vadă, culmea, dacă au fost respectate prevederile protocoalelor încheiate cu SRI, relatează G4Media.ro.

”Inspectorii au dorit să știe, între altele, dacă au fost transmise informări către SRI, așa cum prevede protocolul încheiat între Parchetul General și SRI. Potrivit protocolului semnat în 2009 de Laura Codruța Kovesi și prim-adjunctul Florin Coldea, procurorii trebuiau să comunice, în mod operativ, dar nu mai târziu de 60 de zile, modul de valorificare a informărilor sau sesizărilor primite de la SRI.

Inspecția Judiciară a solicitat date despre modul de aplicare a protocolului cu SRI. Nu este prima dată când Inspecția judiciară efectuează astfel de verificări.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: