Grecia ar putea intra în default din cauza impasului în negocierile cu creditorii internaționali, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, informează Agerpres.

Oficialii care pregătesc reuniunea Eurogrupului de săptămâna viitoare au stabilit joi seară că există câteva posibile scenarii pentru ce s-ar putea întâmpla cu Grecia la sfârșitul acestei luni. Cel mai puțin probabil ar fi încheierea unui acord prin care Grecia să accepte reforme în schimbul tranșei de 7,2 miliarde de euro, evitând astfel intrarea în incapacitate de plată.

A doua posibilitate ar fi o nouă extindere a actualului program de asistență financiară, care expiră luna aceasta. Grecia a amânat săptămâna trecută o plată care trebuia rambursată către FMI până la data de 5 iunie și intenționează să cumuleze într-o singură sumă toate tranșele în valoare de 1,7 miliarde de dolari ce trebuie returnate Fondului în cursul lunii iunie.

A treia posibilitate, discutată oficial pentru prima dată la nivel înalt în UE, ar fi acceptarea ideii că Grecia ar putea intra în incapacitate de plată.

Te-ar putea interesa și: