Evenimentul Zilei > Actualitate > Înșelăciuni în vremea pandemiei. Au vândut soluție de curățat în loc de spirt
Înșelăciuni în vremea pandemiei. Au vândut soluție de curățat în loc de spirt

Înșelăciuni în vremea pandemiei. Au vândut soluție de curățat în loc de spirt

Un afacerist care deține mai multe farmacii în județul Constanța a fost amendat cu aproape 60.000 de lei după ce, în timpul unor controale ale poliției, s-a descoperit că în unitățile sale vindea soluție de curățare, care era comercializată drept alcool sanitar.

Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, împreună cu inspectorii de la Finanțe Publice au efectuat în ultimele două zile verificări la șase  puncte de lucru ale unei unități farmaceutice din județul Constanța. Patru în municipiu și două în comuna Cumpăna.

Controalele au avut ca temă respectarea normelor referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19. Astfel, au fost identificate aproape 600 de sticle (290,5 litri) de soluție de curățare, care era comercializată drept alcool sanitar.

Polițiștii au mai descoperit 21 de cutii cu mănuși, în valoare de 2.100 de lei, care erau expuse spre comercializare fără a avea afișat prețul de vânzare, precum și 180 de sticle cu lichid dezinfectant pe a căror etichetă nu era specificat termenul de valabilitate.

Polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 60.000 de lei, iar marfa a fost confiscată.