Jurnalistul saudit critic al regimului de la Riad, Jamal Khashoggi, care a dispărut pe 2 octombrie din consulatul Arabiei Saudite la Istanbul şi ar fi fost asasinat de agenţi din ţara sa, "pare cert" că a murit, a declarat joi preşedintele american, Donald Trump.

Întrebat de un reporter pe Andrews Air Force Base dacă crede că Jamal Khashoggi este mort, liderul de la Casa Albă a răspuns: "Cu siguranţă, mi se pare cert că este aşa". "Asta este foarte trist", a mai spus Donald Trump,

În timp ce Donald Trump aşteaptă să vadă rezultatul numeroaselor investigaţii în cazul dispariţiei lui Jamal Khashoggi, preşedintele a aflat deja concluziile serviciilor de informaţii din mai multe ţări.

Potrivit BBC, Preşedintele Trump a afirmat că a cerut Turciei să ofere o copie a înregistrării audio despre care aceasta susţine că atestă clar că jurnalistul saudit Jamal Kashoggi a fost ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul. Între timp, secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a plecat de la Istanbul şi se află pe drum spre Washington, pentru a raporta concluziile sale preşedintelui Trump.

De asemenea, Secretarul de stat Mike Pompeo a negat informațiile din presă potrivit cărora ar fi ascultat o înregistrare audio a torturii și a asasinării editorialistului Jamal Kashoggi, de la Washington Post, scrie Daily Mail. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert a declarat joi că Pompeo nu a ascultat nici o înregistrare și că nici nu a văzut un transcript legat de dispariția lui Jamal Khashoggi. Anterior ABC News susținuse, citând surse din Turcia, că presupusa înregistrare a fost ascultată miercuri de Pompeo în timpul întâlnirilor cu oficialii din Turcia.

 

Te-ar putea interesa și: