S-A DOVEDIT! De ce trebuie să ÎNJURĂM. Cercetătorii au dezvăluit TOTUL

S-A DOVEDIT! De ce trebuie să ÎNJURĂM. Cercetătorii au dezvăluit TOTUL

Deși înjurăturile aduc, deseori, reacții negative atunci când sunt rostite în public, un studiu efectuat recent scoate la suprafață beneficiile acestora. Iată ce se întâmplă în corpul și în mintea noastră atunci când înjurăm!

Experții în domeniu sunt de părere că o persoană care înjură deține un vocabular foarte bogat care poate fi asociat chiar cu un IQ mai ridicat decât al persoanelor care nu spun cuvinte urâte.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că înjurăturile produc efecte pozitive și atunci când vine vorba de corpul nostru. Astfel, se crede că înjurăturile măresc circulația sângelui și eliberează endorfine, iar aceasta este principala cauză ce ne face să ne simțim mai...fericiți!

Oamenii care apelează la folosirea înjurăturilor se simt mai liberi din punct de vedere al comunicării. Acest lucru îi face să fie, de asemenea, mai capabili și mai cinstiți. Prin folosirea înjurăturilor, oamenii își pot exprima liber sentimente de furie, ură sau durere, fără ca amenințarea să devină una fizică. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Psihologul Richard Stephens susține că cercetarea lui dovedește că înjuratul poate crește toleranța la durere. Pentru aceasta, aduce ca exemplu un experiment în care au fost implicați mai mulți studenți. Potrivit spuselor acestuia, studenții care au înjurat au fost capabili să-și mențină mai mult timp mâna într-o găleată plină cu gheață, spre deosebire de cei care nu au folosit înjurături. „Pe lângă modificarea toleranței la durere, participanții au arătat, de asemenea, o creștere a frecvenței cardiace”, a declarat psihologul, potrivit BBC.

„Atunci când înjurăm, bătăile inimii cresc, iar cuvintele urâte folosite pot fi considerate analgezice pentru noi înșine, pentru problemele pe care le întâmpinăm și chiar pentru stres”, a mai completat Richard Stephens. Potrivit aceluiași studiu, copiii încep să înjure de la vârsta de șase ani, iar adulții înjură de cel puțin două ori pe zi.