În sezonul rece, piele își pierde din strălucire și are nevoie mult mai des de hidratare. În zilele când temperaturile scad sub zero grade Celsius, ea devine aspră la atingere, apare mâncărimea și chiar înroșirea. Pentru a evita toate aceste neplăceri, trebuie să urmezi trei pași simpli.
Îngrijirea pielii în sezonul rece nu este un proces prea complicat dacă ții cont de câteva reguli simple. Când temperaturile de afară scad sub zero grade Celsius, apare deshidratarea, mâncărimea, roșeața și chiar o stare de disconfort de „piele care ține”. Toate aceste neplăceri pot fi prevenite.
Trei reguli de aur pentru îngrijirea pielii în sezonul rece
1. Exfolierea
Una dintre regulile de aur atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii este exfolierea. Acest proces ar trebui să fie în rutina noastră, însă iarna nu trebuie repetat foarte des. Prin exfoliere se curăță toate rezidurile moarte care sufocă pielea. Ea ajută și la stimularea reînnoirii celulelor dar este considerată și o etapă înainte de hidratare. Pentru exfoliere poți apela la metode naturiste, cum ar fi zațul de cafea, zahărul sau bicarbonatul.
2. Alimentația și hidratarea importante în îngrijirea pielii
Dieta este esențială atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Iarna trebuie să avem grijă ca organismul nostru să primească porția necesară de vitamine și oxidanți. Este recomandat să mănânci fructe și legume de sezon. Evită să consumi produse care conțin mult zahăr și carbohidrați naturali. Acestea otrăvesc pielea. Nu uitata să bei apă plată pentru ca pielea să se hidrateze corespunzător.
3. Temperatura apei când faci baie
În sezonul rece ai tendința de a face baie cu apă fierbinte, ceea ce nu este deloc recomandat. Acest obicei poate usca pielea. Un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când faci baie este să nu o prelungești mai mult decât este necesar. Dacă simți că pielea „te ține” după ce ai făcut baie, aplică o cremă hidratantă pentru îngrijirea pielii.
Produsele de îngrijire pe care să le folosești în sezonul rece
Îngrijirea pielii atunci când temperaturile încep să scadă în termometre se face și prin produsele cosmetice pe care le folosim. Specialiștii recomandă evitarea săpunurilor aspre sau a produselor de curățare care conțin alcool. În sezonul rece este indicat să folosiți cosmetice care nu elimină uleiurile naturale ale pielii.
Hainele groase sunt și ele importante atunci când vorbim de piele. În zilele când temperaturile sunt scăzute sau bate vântul este recomandat să folosiți mănuși, căciulă și o eșarfă. În acest mod vă veți proteja pielea de viscol și ger.
Un alt pas important în îngrijirea pielii este aplicarea SPF-ului. Chiar dacă este iarnă, astfel de produse protejează tenul de razele soarelui. Aplicarea unui astfel de produs este recomandată mai ales în cazul persoanelor care petrec mult timp în aer liber, spun specialiștii.