Păsări - fecioare, propunerea românească la Paris

Păsări - fecioare, propunerea românească la Paris

Cea de-a cincea prezenţă a designerului român Ingrid Vlasov pe podiumul Paris Fashion Week a fost caracterizată de presa internaţională drept o demonstraţie de "simplitate şi clasă".

Propunerile ei pentru sezonul primăvară-vară 2012 au fost strânse în colecţia "Les Ailes", colecţie care, aşa cum mărturisea creatoarea ei, a avut două surse de inspiraţie - pe de o parte opera marelui Brâncuşi, care nu este pentru prima dată când se regăseşte în creaţiile designerului, iar pe de altă parte dansul-plutire şi eleganţa aproape imaterială din filmul "Top Hat". A treia participare a lui Ingrid la Paris şi colecţia pentru sezonul primăvară-vară 2011 prezentată atunci şi pe care a numit-o "I Feel Love…",  a fost îmbogăţită cu motive brâncuşiene, pentru că, aşa cum spune ea, "ce mă emoţionează mă inspiră". Iar că nu a dat greş şi că Brâncuşi contează chiar şi în modă o demonstrază prin aceea că piese din colecţia "I Feel Love…", lansată toamna trecută la Săptămâna Modei de la Paris, sunt purtate de vedete internaţionale precum Lady Gaga.

Pentru sezonul primăvară-vară 2012, Ingrid aduce în prim-plan linii fluide, franjuri delicate şi printuri-accent, combinaţii de mătase şi dantelă, decupaje şi suprapuneri, dar mai ales penajul delicat şi stropii revigoranţi de culoare, închegate într-o colecţie prezentată în decorul glam al Salonului Opera din Le Grand Hotel Intercontinental, de siluete feminine plutitoare. "Ingrid Vlasov la a cincea colecţie prezentată în calendarul oficial al Paris Fashion Week a fost un succes deplin. Aerul boem şi luxos al sălii cu imensul candelabru coborât printre modele, back-stage-ul ca o sală de recepţii au fost cadrul perfect pentru o astfel de prezentare, iar colecţia ca un zbor colorat de păsari-fecioare, ce tot încercau să aterizeze, ridicate însă în estetic de spiritul couture al veşmintelor, fete lujeratice, misterioase şi reci ca nişte apariţii de Rusie albă, pianul recurent la Ingrid şi geometria aritmetică a derulării show-ului, aerul într-adevăr parizian şi aristocratic al întregului ne-au făcut să ne simţim acasă şi natural în Parisul celor mari", apreciază criticul de modă Alin Gălăţescu.

"Les Ailes",colecţia prêt-à-porter primavara-vara 2012 semnată de Ingrid Vlasov a fost prezentată în aceeaşi zi cu cele ale celebrelor case Chanel, Valentino, Paco Rabanne, Alexander McQueen şi JC de Castelbajac. Din echipa de producţie a designerului român, condusă de Mathieu Gallix, au făcut parte Patti Wilson (stilist), Sils Bruinsma (make-up artist), Laurent Philippon (hair-stilist), Dan Lecca (fotograf ) şi Mode-F (muzica). CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Colecţia colecţiilor de la Ingrid Vlasov
  • Ingrid Vlasov l-a adus pe Brâncuşi pe podiumul de la Paris

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/uWfWjAqwpI8" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>