Evenimentul Zilei > Justitie > Ingrid Mocanu, recomandă „juriștilor la fabrica de pâine” să mai citească înainte de-a da „buzna la TV”
Ingrid Mocanu, recomandă „juriștilor la fabrica de pâine”  să mai citească înainte de-a da  „buzna la TV”

Ingrid Mocanu, recomandă „juriștilor la fabrica de pâine” să mai citească înainte de-a da „buzna la TV”

Ingrid Mocanu, vădit deranjată de „posturile de propagandă dănileți și zegreni”, demontează ideea că „niciodată Guvernul nu poate adopta OUG - uri dacă legea se află în curs de modificare în Parlament”. Nimic mai fals, spune ea, şi argumentează în postarea de pe social media.

Ingrid Mocanu: "Aud pe la posturile de propagandă dănileți și zegreni, juriști la fabrica de pâine, cum că niciodată – niciodată Guvernul nu poate adopta OUG – uri dacă legea se află în curs de modificare în Parlament. Și că o decizie CCR ar fi spus așa ceva. Fiind vorba, evident,despre coduri. Nimic mai fals.

În fiecare moment al existenței noastre în Parlament se află în curs de dezabatere modificări la Coduri, că nu poți interzice parlamentarilor să facă propuneri. Așa a fost și în perioada în care Prună dădea la greu OUG – uri afectatoare de drepturi în materia Codurilor.  Ceea ce a spus CCR în decizia 1421/2010 (luată oricum cu majoritate de 5 la 4) este că nu se poate asuma în timpul dezbaterii parlamentare o lege de Guvern DACĂ nu există motive justificate de URGENTARE: ”Astfel, nu subzistă condiția urgenței care să fi determinat o astfel de măsură din partea Guvernului, câtă vreme măsurile prevăzute în proiectul de lege intră în efectivitate începând cu anul școlar 2011-2012, iar unele dintre acestea chiar cu anul școlar 2012-2013 [potrivit art. 361 alin. (3) din proiect]”. 

Așadar pentru că proiectul se aplica abia peste un an nu se justifica urgența. Or, de câte ori se poate justifica urgența, Guvernul poate interveni prin asumare sau OUG. Și este important să nu modifice voința Parlamentului, adică să nu reglementeze în sens contrar celor deja adoptate de acesta. Mai citiți, băieți, și nu mai dați buzna la TV – uri până nu vă documentați!", a scris pe contul personal de socializare Ingrid Mocanu.