ING: BNR sprijină leul. A început să vândă euro

ING: BNR sprijină leul. A început să vândă euro

Banca Naţională a început să vână euro pe piaţa monetară, pentru a proteja astfel moneda naţională, care este supusă în prezent unor presiuni de depreciere, scriu analiştii ING Bank România într-un raport.

"Intervenţiile nete de circa 500 de milioane de euro sugerează că BNR a absorbit din piaţă peste 2 miliarde de lei. Dacă cursul leu/euro va continua să urce, probabil că BNR va interveni pentru a proteja leul, ceea ce s-ar traduce în o presiune şi mai mare de creştere a ratelor dobânzii", potrivit analiştilor ING Bank România.

Aceştia nu exclud ca BNR să intervină pentru a sări în sprijinul monedei naţionale în jurul nivelului de 4,14 lei/euro. Leul a fost cotat la un nivel de 4,1297 lei/euro ieri, cursul indicând o creştere cu 0,22% faţă de ziua anterioră.

Deprecierea de ieri a leului a fost în principal cauzată de datele macroeconomice negative din Europa, dar şi de cele din Statele Unite Americii. "Pe parcursul nopţii ratingul Greciei a fost redus de agenţia Moody’s", aşa încât deprecieri suplimentare ale leului în raport cu euro ar putea avea loc astăzi, scriu analiştii băncii.

Ne puteți urmări și pe Google News