Evenimentul Zilei > Justitie > INFRACTORI dotați cu STAȚIE DE EMISIE-RECEPȚIE. Hoții au fost prinși cu FOCURI DE ARMĂ de jandarmi
INFRACTORI dotați cu STAȚIE DE EMISIE-RECEPȚIE. Hoții au fost prinși cu FOCURI DE ARMĂ de jandarmi

INFRACTORI dotați cu STAȚIE DE EMISIE-RECEPȚIE. Hoții au fost prinși cu FOCURI DE ARMĂ de jandarmi

Mai multe echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au acționat, luni seara, în zona localității Buda, județul Prahova în vederea prevenirii și combaterii furturilor din conducte. Doi tineri au fost prinși în timp ce sustrăgeau, cu o instalație artizanală, tone de produse petroliere. În mașină, ei aveau o stație de emisie-recepție, cu ajutorul căreia intrau pe frecvența celor ale jandarmilor.

Jandarmeria Română transmite că luni,  8 iunie a.c., în jurul orei 22.45, echipajele oamenilor legiii au surprins doi bărbați în vârsta de 23 de ani, domiciliați în comuna Puchenii Mari, județul Prahova, în timp ce sustrăgeau, cu ajutorul unei instalații artizanale, produs petrolier dintr-o conducta.

Deși au fost somați să stea pe loc, aceștia au încercat să fugă cu autoutilitara în care încărcau produsul pertrolier. Jandarmii au pornit în urmărirea acestora fiind nevoiți să execute somația prin două focuri de armă în plan vertical. Abia atunci, hoții s-au oprit.

La verificarea autoutilitarei au fost găsite trei rezervoare cu capacitatea de 1.000 de litri fiecare, plini cu produs petrolier si furtunurile folosite pentru sustragere.

Jandarmii prahoveni au întocmit proces-verbal de constatare a faptei: „furt calificat”.

În acest caz, a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, în vederea continuării cercetărilor.