Evenimentul Zilei > Justitie > Infractori cu cheia la gât. Banda minorilor analfabeți a spart 300 de magazine
Infractori cu cheia la gât. Banda minorilor analfabeți a spart 300 de magazine

Infractori cu cheia la gât. Banda minorilor analfabeți a spart 300 de magazine

Șase adolescenți care nu știu să scrie au început să fure pentru că nu aveau bani de țigări. Ieri au ajuns în arest

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Sectorul 3 au dus în fața procurorilor, ieri, șase minori care sunt acuzați că au spart 300 de magazine în mai multe sectoare din Bucure ș t i . Ofițerii s-au văzut nevoiți să lucreze „cu m ă n u ș i ” – I-au dus mai întâi pe băieți, care au între 14 și 16 ani, la INML pentru a certifica faptul că sunt sănătoși mental, apoi au fost nevoiți să cheme angajați de la Asistența socială, din primărie, dar și avocați din oficiu. Ieri, au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost duși în arestul Poliției Transporturi.

Doar clasa I

„Am dus minorii la Institutul de Medicină legală, care ne-au eliberat certificate din care reiese că sunt sănătoși. Am sunat părinții și i-am chemat la poliție, dar nu au venit toți pentru că au zis că au treabă, sunt la serviciu. Au spus că nu știau că fiii lor se ocupau cu furturi. Apoi, am chemat angajați de la Asistență Socială și avocați din oficiu. În prezența acestora s-au scris declarațiile pentru că nu știu să scrie. Trei dintre ei au mers doar în clasa I la școală. Altul a ajuns în clasa a V -a și mai este unul care a făcut șapte clase”, a precizat, pentru EVZ, un ofițer care a lucrat la anchetă.

Hoții pentru țigări

În fața procurorilor, minorii certați cu legea au spus că știau că nu vor face închisoare datorită vârstei. Au recunoscut faptele și au spus că s-au apucat de furat pentru că voiau să fumeze. Cu timpul, însă, spargerile s-au înmulțit și au ajuns la 300. Au furat tot ce au găsit în magazine- telefoane mobile, laptopuri, băuturi alcoolice, pe care polițiștii le-au contabilizat în 300 de plângeri și au calculat un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei. Spargerile au fost înregistrate, potrivit Poliției Capitalei, în perioada ianuarie- iunie a acestui an.