Infractor aflat pe lista Most Wanted, cei mai cătaţi din România, Ioan Bolfa, un  cuţitar periculos din România, a fost extrădat, vineri, din Turcia. Căutat de peste 16 ani, cuţitarul a fugit din ţară, înainte de a primi, din partea magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, sentinţa de condamnare la opt ani închisoare, pentru tentativă de omor, în octombrie 2001. După ce a fost dat în urmărire generală, Poliţia Română l-a trecut pe lista celor mai căutaţi infractori şi dat în urmărire prin Interpol.

Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, că o escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a preluat, pe 28 aprilie, din Istanbul – Turcia şi a adus în ţară un român în vârstă de 59 de ani, urmărit internaţional, care era pe lista “Most Wanted”, pentru tentativă la omor.

Din datele furnizate de Poliţia Română reiese că, la dată de 2 iunie 1998, Ioan Bolfa “l-a agresat cu un obiect contondent pe un alt bărbat, cauzându-i leziuni ce i-au pus viaţă în pericol”.

Dosarul de tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul instanţei din Hunedoara în 18 iunie 1999. Pe 23 ocombrie 2001, Ioan Bolfa a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare de către magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Ioan Bolfa este născut în comuna Aluniş, judeţul Cluj, dar avea ultimul domiciliu în judeţul Hunedoara, aşa cum reiese din datele oficiale.