Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier.
În judeţul Mureş se circulă în condiţii normale pe DN 15 Luduş - Târgu Mureş. Reamintim că din cauza unui autocamion încărcat cu grâu care s-a răsturnat în apropierea localităţii Luduş, traficul a fost restricţionat.
Pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea se execută lucrări de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie ale podurilor, de la kilometrii 157+016 metri şi 157+762 metri, pe raza localităţii Milcoiu, precum şi la kilometrii 165+767 metri şi 169+760 metri, pe raza localităţii Aldeşti, judeţul Vâlcea. Până pe 14 noiembrie 2018, circulaţia este restricţionată pe câte un fir, desfăşurându-se alternativ, prin dirijare, cu ajutorul piloţilor sau a semafoarelor electrice.
Pe Autostrada A1, circulaţia rutieră este închisă pe sectorul Șoimuș – Simeria, între kilometrii 354 şi 369, pentru efectuarea lucrărilor de realizare a conexiunii între sectorul de Autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție). Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la data de 15 noiembrie 2018. Traficul se desfăşoară deviat pe DN7, pe segmentul Simeria – Deva.
Începând cu data de 1 noiembrie 2018, traficul a fost închis pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.
Totodată, circulația rutieră a fost închisă şi pe DN67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) – Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.
Privitor la condiţiile meteo-rutiere, informăm că se circulă în condiţii de ceaţă pe foarte multe artere, în special pe cele care acced zona capitalei: în judeţul Călăraşi (DN3: Lehliu, Belciugatele, DN3B: Călăraşi, Borcea şi DN4: Olteniţa, Frumuşani), judeţul Giurgiu (DN5: Daia, Uzunu, Călugăreni şi DN6: Mihăileşti), judeţul Ilfov (DN1: Otopeni, DN2: Afumaţi şi DN 4: Popeşti Leordeni), judeţul Prahova (DN1: Bărcăneşti, Potigrafu, Pucheni şi DN 1B: Loloiasca, Chiţorani) şi de asemenea pe toată lungimea Autostrăzilor A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea. Pe toate tronsoanele menţionate vizibilitatea este sub 100 metri. Ceaţă este şi în alte judeţe ale ţării, precum Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş, însă vizibiltatea este peste 100 metri.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să nu efectueze depăşiri riscante, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte o conduită preventivă la volan.