Trafic aglomerat pe DN1. Rute ocolitoare pentru șoferi, recomandate de Poliția Rutieră

Trafic aglomerat pe DN1. Rute ocolitoare pentru șoferi, recomandate de Poliția Rutieră Trafic. Sursă foto: Arhivă EVZ

Infotrafic a pus la dispoziția șoferilor care se întorc din minivacanța de la munte rute alternative pentru a evita aglomerarea traficului pe DN1, cel mai circulat drum din țară.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române a anunțat că până în prezent circulația pe drumurile naționale se desfășoară în condiții normale. Până la această oră nu au fost semnalate incidente rutiere sau condiții meteo nefavorabile care să afecteze traficul rutier.

Infotrafic: rute alternative pentru evitarea aglomerării pe DN1

Infotrafic a pus la dispoziția șoferilor care se întorc din minivacanța de la munte rute alternative pentru a evita aglomerarea traficului pe DN1, cel mai circulat drum din țară. Probleme minore s-au înregistrat în județul Suceava, unde ceața reduce vizibilitate pe sectorul de drum Suceava-Siret.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe rutele principale, A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 Bucureşti – Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, polițiștii de la Infotrafic au anunțat că traficul se desfășoară în condiții normale, pe un carosabil uscat, fără probleme de vizibilitate.

Recomandările polițiștilor

Pentru a evita evenimentele rutiere, Brigada Rutieră recomandă șoferilor să mențină distanța de siguranță și să nu se angajeze în depășiri riscante. Totodată, conducătorii auto sunt rugați să-și planifice cu atenție itinerariul și să folosească pe cât de mult posibil rutele alternative.

Astfel, pentru a evita aglomerarea pe sectorul de drum București-Ploiești-Brașov, centrul Infotrafic recomandă participanților la trafic să folosească următoarele rute:

Braşov - DN 1A - Cheia - Ploieşti - Autostrada A3 - Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti; DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Infotrafic, sfaturi pentru participanții la trafic

Pentru siguranța participanților la trafic care revin din stațiunile unde au petrecut minivacanța de Ziua Națională, centrul Infotrafic recomandă șoferilor să ia în considerare următoarele sfaturi:

creșterea distanței de siguranță între vehicule; evitarea depășirilor coloanelor de autovehicule; planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative; manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, manevre ce vor fi efectuate doar după o asigurare corespunzătoare; șoferii obosiți sau care au consumat băuturi alcoolice până târziu în noapte să nu se urce la volan.

Șoferii care refuză să ia în considerare normele rutiere și recomandările polițiștilor vor fi sancționați în conformitate cu legislația rutieră. De menționat este faptul că MAI desfășoară la nivel național acțiuni de prevenție și control parte din campania BLOCADA.

Astfel, pe toată luna decembrie oamenii legii vor efectua controale pentru sancționarea abaterilor de la regimul rutier și pentru depistarea autoturismelor care nu au inspecțiile tehnice efectuate la timp.