Propunerea  Ciurchea, care a fost numit în locul lui Răzvan Vulcănescu la CNAS este anchetat de DNA chiar pentru nereguli la sistemul informatic al Casei, din perioada în care a mai ocupat aceasta funcție. ,,Propunerea a venit în plic”, au spus surse din PSD.

Numele lui Vasile Ciurchea nu se regăsea inițial în lista scurtă a ministrului printre cei care urmau a fi prezentați premierului pentru șefia CNAS. Aceleași surse suțin ca propunerea a venit „de sus” și că ministrul și-a asumat-o, însă iar fi transmis premierului și problemele pe care acesta le are. Ciurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitațiile pentru cardul de sănătate, incluse în Sistemul Unic Informatizat. Cu toate aceste, premierul Viorica Dăncilă a semnat numirea sa în fruntea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, scrie digi24.ro.

Trebuie spus că premierul Viorica Dancilă a afirmat în conferința de presă că nu îl cunoaște pe Ciurchea. Mai mult primul-ministru a declarat că dacă va fi trimis în judecată de DNA pentru neregulile în sistemul informatic al Casei, care i se impută acestuia, el va fi schimbat.