Evenimentul Zilei > Social > Infirmierele și brancardierii dau cu bidineaua într-un spital din Capitală. Care este explicația
Infirmierele și brancardierii dau cu bidineaua într-un spital din Capitală. Care este explicația

Infirmierele și brancardierii dau cu bidineaua într-un spital din Capitală. Care este explicația

Infirmierele de pe secția de chirurgie generală de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală au ajuns să facă munca zugravilor. Ele vopsesc pereții instituției, chiar dacă au alte datorii.

Mai multe imagini de pe secția de chirurgie generală de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală arată că infirmierele zugrăvesc pereții, chiar dacă sunt plătite pentru altceva. Reprezentanții instituției medicale nu au vrut să ofere informații despre acest lucru.

Acreditarea spitalelor din România este o reală problemă. În cazul Spitalului Județean Jibou a fost angajată, pentru consultanță, firma fostului șef al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Cristian Toma. La București, unul dintre marile spitale de urgență, Bagdasar-Arseni, așteaptă controalele de la acreditare cu trafaletul.

„Vopsesc în tot spitalul infirmierele și brancardierii. Managerul Andi Nodiț a dat un ordin verbal secțiilor să se ocupe de zugrăvit înainte de acreditare. De vopsit o fac angajații spitalului”, au povestit angajații spitalului. Infirmierele au povestit că au fost nevoite să vopsească toți pereții în luna august.

Cadrele medicale vopsesc pereții

Cadrele medicale, în haine albastre, botoșei și mască, zugrăvesc pereții spitalului. În secțiile unde s-a vopsit nu au fost sistate internările, susțin aceleași surse. Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” se află la poziția cu numărul 369 în Planul Multianual de Acreditare de pe site-ul ANMCS. În programare, el apare în trimestrul III al anului 2022, iar de săptămâna viitoare, din 22 august, va începe procesul.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Spitalul așteaptă o comisie de la autoritate, care inspectează spitalul, verifică o serie de documente și are interviuri cu conducerea, șefii de secție și asistentele-șefe. Cu toate astea, Managerul Andi Nodiț nu a explicat nici de ce și-a pus angajații să vopsească, nici de ce aceste lucrări nu sunt gata în luna august, potrivit Libertatea.

Incendiu la Spitalul Bagdasar Arseni

În urmă cu câteva luni, un incendiu s-a produs la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Bagdasar Arseni din București. Aceasta fusese modernizată, dar tot a avut probleme. Oamenii legii au spus că un conductor electric s-ar fi supraîncălzit.

„Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degaja fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior”, spunea ISU.